beestenboel·bijpraten·broeden·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·dieren·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·lente·nachtdieren·natuur·natuurgebied·paartijd·steenuilen

Over de steenuiltjes..

Het broedseizoen gaat er langzaam aankomen en dat betekent in ons geval: zijn er steenuiltjes in de buurt en worden onze kasten bezet dit jaar?

Een twee weken geleden kregen we bericht dat Geco en Fred ’s avonds laat geluiden zijn komen afspelen van roepende steenuilen. Voor het huis, in de fruitwei, kregen ze antwoord van een mannetje. Dat is goed nieuws. Achter het huis bleef het helaas stil. Maar dat zegt niks gezien onze ervaringen van twee jaar geleden. Ofschoon we zelf ook nog geen waarnemingen hebben gedaan.

We hebben inderdaad gehoord dat er aan de achterkant steenuilengeluiden waren. We zaten rond half negen voor de tv en zeiden nog tegen elkaar ‘ja, daar hoor ik ze!’ Maar dat bleken dus de afgespeelde geluiden te zijn.

Wat we even van tevoren ook hoorden was een enorm gekrijs. Van schrik sprongen we op uit onze stoelen om te kijken waar dit vandaan kwam. En toen zagen we een grote witte gedaante vlak over de serre scheren, richting het huis van schoonmoeder en weer terug. Dat herhaalde zich een paar keer. Een mooie grote uil. Waarschijnlijk een kerkuil. Dat hebben we hier nog niet meegemaakt. Waar zou die zitten dan?

Maar goed. Het seizoen gaat beginnen. Dat wilde ik even laten weten.

Voor degenen die het nog niet weten: ontdek wat er zich in de kasten afspeelt via www.beleefdelente.nl

Hartstikke leuk!

134d

Advertentie

Een gedachte over “Over de steenuiltjes..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.