buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·ganzen·genieten·Humor·klussen·poetsen·zomerklaar

Klaar!

Vandaag belooft de eerste tropische dag van dit jaar te worden.

En inderdaad is het al vroeg behoorlijk warm.

Vandaag staat op mijn programma het afspuiten van het terras met de hogedrukreiniger en het onderhanden nemen van de (witte) tuinstoelen. En daarmee zijn de laatste beetjes zomervoorbereiding klaar en kan het grote genieten beginnen. Omgedraaide werkzaamheden vandaag vanwege de weersvoorspelling. Eerst de laatste beetjes in de tuin nu het nog redelijk te doen is en dan in de grote hitte verder met de papierwinkel. Het grote voordeel van thuiswerken. En dan later op de dag lekker afzakken in de tuin.

thumb_IMG_2049_1024Piep mag eventjes in de tuin. Kan ze zien wat ik doe met haar groene productie. Ze springt maar in het water. De waterslang en de slang van de hogedrukreiniger hinderen haar met grazen. Of misschien heeft ze in de gaten dat ze vanaf nu alleen nog bezoektijden krijgt…

Allee, aan de gang dan maar. Water aansluiten, stroom aan, straalsterkte afstellen ( mag niet te sterk van manlief want anders spoel ik alles tussen de bestrating uit) en spuiten maar. Een kabaal van heb-ik-jouw-daar. Beetje voor beetje spoelt het Piepspul weg, alles de beukenhaag in, krijgt die ook wat extra bemesting. Hierna zijn de stoelen aan de beurt. De straal wat harder zetten en geweldig! Je ziet de zwarte aanslag streepsgewijs verdwijnen. Waar ik de straal richt, is alles schoon. Systematisch ga ik de stoelen te lijf waarna ik ze schuin zet om ze te laten afdruipen en drogen. Straks het kussentje erin, een glaasje van het één of ander erbij en genieten maar.

Met de hogedrukreiniger werken geeft me altijd enorm veel voldoening. Alles wordt weer zo schoon! De tuinstoelen blinken weer van wittigheid, het terras is blitse blank. Geweldig. Ik kan hier echt van genieten! Zouden meer mensen dat hebben?

thumb_IMG_2051_1024En Piep ziet de bui al hangen natuurlijk. Als ik alle spullen weer netjes op de plaats heb gezet, de hogedrukreiniger heb opgeruimd en daarna de poort open zet, gaat ze ervan door. Helaas, het gaat toch echt gebeuren. Ik loop achter haar aan en drijf haar voorzichtig naar de poort. Ze heeft in de gaten dat er geen ontkomen aan is en al sputterend loopt ze erdoor. Ze neemt plaats naast haar gieter (die gebruikt ze als drinkbak) en bekijkt de tuin door het hekwerk waar ze demonstratief plaats neemt. Even later zie ik dat Mop en Gijs haar gezelschap zijn gaan houden.

Ze hebben het warm. Daarom heb ik gisteren de kinderbadjes gevuld. Drie kinderbadjes, twee voor de zeven ganzen in de wei, en ééntje voor Piep, Mop en Gijs. De ganzen in de wei vinden het geweldig. Piep moet het hier maar even mee doen…. Als we straks gaan zitten, mag ze er weer bij.

Het is tijd voor een kopje koffie.

Helemaal vies van het opgespatte water maar heel voldaan kijk ik de tuin rond en nip aan mijn cappuccino. Mmmmmmm, heerlijk! 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.