buiten leven

De steenuilenkast achter in de wei

Vorig jaar hebben de steenuiltjes ons verrast door voor de allereerste keer te gaan broeden in de kast achter in de wei. En met een succesvol broedsel! Het was de verrassing van het jaar.

Maar zouden ze dat dit jaar ook weer gaan doen? Ze keren namelijk graag terug naar hun oude stekjes.

Wat is het punt? De situatie is volledig veranderd. Lag er eerst jarenlang een groot open stuk land naast onze wei, is dit nu veranderd in een bouwterrein. Dat dat ooit zou gebeuren was natuurlijk duidelijk. Voor ons. Voor de uiltjes niet. Die moeten er nog achter komen, of zijn dat inmiddels.

Ik weet niet hoe dit gaat zijn voor de uiltjes. Zij wonen vaak in de buurt van open vlaktes. Dat wordt dan hun jachtgebied. Hun territorium. En omdat het territorium in de wei voor ons huis al jaren bezet is, is er uiteindelijk, na jaren geduld te moeten hebben gehad, een uilenpaartje neergestreken achter in de kast. Maar zullen ze terug komen nu de situatie totaal is veranderd? Van een rustige wei waar zelden iemand komt naar een drukke bouwbedrijvigheid. Geen jachtterrein meer. Althans niet daar. Zou hen dat tegen gaan houden? Steenuiltjes wonen wel vaker op plaatsen waar het ook wat drukker kan zijn. We gaan het in de gaten houden. En we houden jullie op de hoogte.

Een bewoonde kast zou natuurlijk wel weer fantastisch zijn….

Advertentie

2 gedachten over “De steenuilenkast achter in de wei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.