beestenboel·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·eieren·ganzen·ganzengedrag·ganzenkuiken·ganzentaal·geluk·genieten·huisdieren·Humor·lente·mijmering·natuur·ondeugend·paartijd·vogels·voorjaar·weidevogels

Wat een giller…

En daar sta ik dan met mijn goeie bedoelingen 😉

Dacht ik nou echt dat ik de natuur voor de gek kon houden?

En met de natuur bedoel ik in dit geval de ganzen.

Natuurlijk niet. Niets zo sterk als voortplantingsdrang.

Waar gaat dit over, zullen jullie je afvragen?

Nu, over het feit dat ik de ganzen niet wilde laten broeden. Over het feit dat ik hun de eieren afpakte en er een paar liet liggen waar ze eieren bij konden leggen waarna ik de nieuwe eieren weer wegnam.

Inderdaad, ze hebben hun punt gemaakt. Er wordt dus gewoon gebroed. En dat niet alleen, ze houden me met argusogen in de gaten. Ik kan het hok niet meer inlopen want zodra ik me richting wei begeef, zorgen de dames er wel voor dat er eentje op het nest zit. En dan haal ik natuurlijk geen eieren weg. Ben je gek. Ga me daar wat in een hoekje laten drijven en me laten pikken door een stelletje boze moederganzen in spee.

En meen ik het maar of hebben ze echt een big smile op hun gezicht? Toch minstens een twinkeling in hun ogen.

Ach ja, so be it. We zullen dan maar zien waar het schip strandt. Of het wel strandt. Want als de dames dit voor elkaar krijgen, wie weet, zijn we straks toch een paar gansjes rijker…

Advertentie

Een gedachte over “Wat een giller…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.