afwezigheid·alledag·balen·beestenboel·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierenarts·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·huisdieren·Humor·jaloezie·kater·kattekwaad·katten·kattenstreken·kattenzorgen·liefde·naar huis·ondeugend·pillen dieren·poezen·thuis·thuiskomst

Maudje is ziek.

unadjustednonraw_thumb_22545

Maudje gedraag zich erg vreemd voor haar doen.

Ze ligt maar te liggen (nog meer dan anders), heeft geen honger (!) en bovenal, ze wil geen slagroom! Dus is ze ziek. Daarbij zie ik haar de hele tijd haar lippen likken. Niet goed dus.

Nu ben ik als de dood voor dit soort gedrag. Ooit hebben we een hele lieve kater gehad die ook dit soort gedrag ging vertonen. Eenmaal bij de dierenarts bleek onze Beer zwaar uitgedroogd te zijn en na diverse onderzoeken bleek hij een tumor te hebben die zijn hart dicht drukte en was hij binnen enkele uren dood. Zonder dat ik erbij kon zijn. Dat heb ik altijd heel erg gevonden. En nu moet ik daar meteen weer aan denken.

En al werkend en piekerend hierover bel ik toch manlief maar op. Of hij voor de zekerheid met Maudje naar de dierenarts wil gaan. Daar was hij zelf ook al over aan het denken. Dus de dierenarts gebeld, Maudje kon meteen terecht en inderdaad bleek ze hoge koorts te hebben. Ze moest worden opgenomen ter observatie. Pffff…..

Dat was vreemd thuiskomen na mijn dagje werk. Geen Maudje die me tegen moet kwam, bedelend om eten. Alleen Saartje die in eerste instantie niet meteen in de gaten had dat Maudje er niet was maar zich alle verwennerij liet welgevallen, onze kleine prinses. Toch liep ze op een gegeven moment te zoeken naar Maudje en te piepen. Met slapen daarentegen profiteerde ze volledig van de afwezigheid van Maudje. De hele nacht heeft ze, tegen me aan gekropen, heerlijk liggen snorren. Dat laat Maudje normaal gesproken niet toe namelijk.

’s Avonds kunnen we de dierenarts bellen maar deze wil haar toch de nacht in de kliniek laten doorbrengen om te kijken hoe de situatie zich ontwikkeld. Wel stelt ze me gerust: Maudje springt bovenop werkbladen en heeft gegeten. Als ze serieus ziek zou zijn, zou ze dit niet doen. Dus een inwendige bloeding of vergif, allebei zaken waar manlief en ik aan hadden gedacht, dat waren het niet. Dat is in ieder geval al een opluchting.

Daags erna kunnen we weer bellen om te horen wanneer we haar kunnen gaan halen.

Maudje blijkt goed te reageren op de medicatie. Ze heeft gegeten en gedronken, het blijkt niet nodig te zijn om foto’s te maken. Waarschijnlijk een geval van kattengriep. Tja, daar kunnen ook katten mee te maken krijgen blijkbaar.

’s Avonds kunnen we Maudje gaan halen. We krijgen antibiotica en pijnstillers mee wat effectief zou moeten zijn tegen de koorts en de griep. En wat is Maudje blij wanneer ze thuis uit haar bench mag. En wij ook natuurlijk. Maudje is erg vleierig vanavond en blijft dat ook de komende dagen. Ook blijft ze veel binnen. Maar ze oogt een stuk fitter.

Saartje vindt het allemaal bere interessant natuurlijk. Ze snuffelt de hele tijd aan Maudje want ja, die heeft in de kliniek tussen andere beestjes gezeten. En heel toevallig heeft mevrouw de dierenarts een echt hele mooie kater rondlopen. Gewoon tussen de patiëntjes door. Zeer interessant allemaal dus. Maudje laat het zich allemaal maar gevallen. En lijkt het maar zo of kijkt ze Saar nu een beetje hautain aan?

 

3 gedachten over “Maudje is ziek.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.