beestenboel·bezoek·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenverzorging·dierenzorgen·fijne feestdagen·ganzen·ganzengedrag·ganzentaal·geluk·genieten·huisdieren·Humor·jaloezie·natuur·nieuwjaarsdag·nieuwjaarsduik·ondeugend·tuingans·vakantie·vakantiegevoel·vogels·weidevogels·winter·zwembad

Nieuwjaarsduik 2014

thumb_P1014105_1024Piep snapt er niks van.

Wij lopen al een aantal dagen in de tuin, en op en neer naar de garage. En dat terwijl hij weet dat wij met koud of vies weer niet buiten zijn. Reuze interessant allemaal.

De poort staat open van de garage. Dus komt hij even een kijkje nemen. En loopt ons al snaterend aardig voor de voeten. Ondertussen ruimen wij de garage op en maken het zwembad klaar. Dit doen we ieder jaar voor oud en nieuw. Nieuwjaarsdag houden we in ons bad een nieuwjaarsduik. De echte doorzetters nemen dan een duik in het bad dat in echte koude jaren wel eens 4 graden was.

Er zijn zelfs jaren geweest dat er sneeuw lag en het water bevroren was. Om het water open te houden hebben we het toen een aantal dagen verwarmd. Dat hebben we geweten toen de elektriciteitsrekening kwam. Maar goed, alles voor wat fun!

En gezellig is het ieder jaar!

De dag breekt aan en Piep wordt achter de poort verbannen. Door de beukenhaag ziet hij van alles gebeuren. Er arriveren mensen! Ze komen naar achteren? Ze springen in het water? Er is gelach en gejoel en een drukte van belang. Zoals ieder jaar zijn er ook dit jaar weer meer kijkers dan springers. De springers gaan van het grote koude bad naar het kleine verwarmde badje. Gezellig proppen ze zich samen en genieten van een Jägermeistertje of twee of… Piep kan het niet meer aanzien. Hij heeft al de hele tijd zenuwachtig langs het hek gelopen, op en neer. Op en neer!

Er zijn mensen! In het bad! Zonder hem! En dan zet hij het op een snateren van jewelste. Hij is beledigd! Wat denken ze wel? Dat bad is van hem! En feest zonder Piep is geen feest!

IMG_1891_1024Dus ga ik naar de poort. En natuurlijk weet hij al dat hij de tuin in mag. Zodra de poort open gaat, duwt hij zich al tussen de deuren. Hij trekt een waggelsprint naar het water en plop, erin! Hij zwemt zo snel hij kan naar de overkant, naar het kleine badje en gaat daar gezellig kwaken en mee plezier maken. De doorzetters vinden het ook wel gezellig. En natuurlijk heel apart.

Ze blijven nog lang zitten in het badje. En zo lang blijft Piep ook in het water.

Gezellig. De wintersleur doorbroken.

Als iedereen dan weer in de garage is om te feesten, zie ik Piep op de rand van het bad slapen.

Heel diep in slaap. Zou hij dromen? En waarvan dan?

Een gedachte over “Nieuwjaarsduik 2014

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.