afwezigheid·beestenboel·broeden·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·ganzen·ganzengedrag·ganzenkuiken·ganzentaal·geluk·genieten·gevaar·huisdieren·Humor·lente·nachtcamera·nachtfoto·natuur·ondeugend·paartijd·tuingans·vogels·voorjaar·weemoed·weidevogels·wildcamera

Die Piep toch…

Iedere dag dat ik Piep nu de tuin in laat, heeft ze een steeds kaler koppie.

Het ziet thumb_IMG_5227_1024niet uit.

Maar ze gaat niet met tegenzin terug de wei in ’s avonds en ze loopt ook meteen door de wei zelf in, richting Mop en Gijs. Het lijkt me dus dat Gijs zijn avances niet helemaal ongewenst zijn. Maar moet dit nu zo hardhandig? Mop is toch ook niet kaal?

Al mijn pogingen om dit op camera te vangen, lopen op niets uit. Eigenlijk heb ik dus nog steeds niet bevestigd dat Gijs de dader is. Maar wie moet het anders zijn?

thumb_IMG_5322_1024Ik ga vanavond toch nog eens een poging wagen. Dan probeer ik de camera zo op te stellen dat hij een iets breder bereik heeft. Hopelijk werkt dit. Binnenkort zijn we een weekje weg en dan wordt de beestenboel achter verzorgd door mijn schoonmoeder en mijn ouders. En dan wil ik toch wel zeker zijn dat Piep veilig is in ‘haar’ stukje wei. Zo niet dan kan ik voor die tijd nog een apart stukje afmaken voor haar.

Op het eind van deze dag doe ik Piep weer de wei in. Zoals gebruikelijk loopt ze achter me aan en ook nu weer, gaat ze zelf richting Mop en Gijs. Ik voer de rest nog even en loop terug naar het huis om de camera te halen voor de nachtopstelling. Wanneer ik terug loop kan ik door de nu nog kale beukenhaag Piep zien lopen in de wei. En heel verbaasd blijf ik stil staan om een en ander eens goed te kunnen zien. Piep loopt richting Gijs en gaat dan quasi gras pikken maar met haar kontje heel uitnodigend richting Gijs. En zoals Gijs nu om haar heen begint te draaien zo draait ook Pieps kontje mee. Het zal niet waar zijn! Piep is een echte del geworden!

Aan de ene kant ben ik super verbaasd, aan de andere kant eigenlijk ook helemaal niet. Piep die totaal niets moet hebben van de andere ganzen, of eigenlijk gewoon bang is, als ze te dichtbij komen, is nu met Gijs aan het flirten! En Gijs ziet dat natuurlijk wel zitten. Twee dames aan zijn zijde, er zijn ergere dingen in een ganzenleven.

thumb_IMG_5360_1024Maar ook nu weer komt het niet op lichamelijk contact aan. Gijs weet heel goed wanneer ik in de buurt ben en dat hij dan dus niet in Pieps buurt moet zijn. Dat heeft met zijn gedrag eerder te maken toen hij Piep nog wel wegjoeg uit Mops nabijheid. En dus stel ik toch de camera maar op in de hoop iets te kunnen zien van de activiteiten die ervoor zorgen dat Pieps hoofd intussen zowat kaal is.

Ik ga naar binnen en iedere keer wanneer ik de ganzen nu kabaal hoor maken, vraag ik me af of het Gijs en Piep zijn.

Misschien dat de beelden morgen me eindelijk uitsluitsel kunnen geven…

Advertentie

Een gedachte over “Die Piep toch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.