alledag·beestenboel·bezoek·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·buren·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenzorgen·ganzen·ganzengedrag·ganzentaal·geluk·genieten·huisdieren·Humor·jaloezie·kater·kattekwaad·katten·kattenstreken·ondeugend·poezen·sfeer·tuinbezoekers·tuingans

Nieuwe buurtjes

Sinds een paar dagen lopen de jonge poezen van onze buurvrouw los buiten rond.

En uiteraard verkennen zij de buurt. Waardoor ze uiteindelijk ook in onze tuin terecht komen.

Gek genoeg is Snor heel aardig tegen ze. Het is net alsof hij weet dat hij met twee kleintjes te maken heeft en zich daarom nog niet zo druk hoeft te maken over zijn territorium. Dat zal wel veranderen in de loop der tijd want zo te zien is een van de katjes een mannetje. Maar vooralsnog is er geen probleem.

Dat is anders bij Saartje en Maudje.

Saartje weet niet zo goed wat ze met ze aan moet, lijkt het.

Maudje bekijkt alles uitvoerig vanuit de tafel in de serre. Daar heeft ze tijdens onze vakantie en haar verplichte binnenzijn genoeg gezien, lijkt me. Eenmaal buiten maakt ze duidelijk dat er niets aan de hand is zolang ze maar wegblijven bij de etensbakjes. Daar jaagt ze ze fanatiek bij weg. Maar de kleintjes zijn slim. Zodra Maudje uit de buurt is, slurpen ze toch Snor zijn melk op die hij niet helemaal heeft opgedronken. Heel grappig om te zien hoe deze situatie zich ontwikkelt.

Ze zijn ook totaal niet bang. En ze zijn vooral heel erg nieuwsgierig.

Zo leuk, dat jonge grut. Alles is nieuw, alles moet bekeken worden, aangetikt worden met een pootje. Snel, om dan weg te rennen en weer terug te komen.

Zelfs Jup kijkt het gewoon allemaal aan. Ben ik niet gewend van hem. Maar aan de andere kant, hij kan ook heel onverwacht uit de hoek komen met een gemene haal van zijn poot. Dus nog even afwachten in Jups geval.

Wat Piep betreft is het simpel: alles wat rond loopt in haar tuin en ook maar enige aandacht krijgt van ons moet weggejaagd worden. En dat moeten de twee kleintjes nog leren. Vooralsnog zijn ze niet bang voor Piep. Het leverde in ieder geval leuke foto’s op.

unadjustednonraw_thumb_22aa8

Advertentie

Een gedachte over “Nieuwe buurtjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.