beestenboel·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenzorgen·ganzen·geluk·genieten·het weer·huisdieren·Humor·kater·katten·lente·lentezon·meesjes·mijmering·natuur·natuurgebied·seizoenen·spechten·steenuilen·tuingans·vogels·voorjaar·wandelen·weidevogels

Voorjaar?!

Het is Aswoensdag, 10 februari en om ons heen lijkt het alsof het voorjaar in volle gang is.

Prachtig weer vandaag, eindelijk minder wind en geen regen meer.

thumb_IMG_4505_1024En een vogelgeluiden! Een gesnater van jewelste. De meesjes vliegen af en aan en sjansen en maken geluidjes die ik niet vaak hoor. Een hele grote groep kauwtjes danst op de windvlagen en maakt buitelingen, het is een genot om naar te kijken. De eksters maken een hels kabaal met hun sjrekgedek en de specht danst weer rondjes op de boomstammen.

Voor het huis, in de grasweien, is weer een grote groep wilde ganzen neergestreken. Indrukwekkend om te zien.

De ganzen in de wei zijn druk met hun nest en alles wat er bij hoort. De steenuilen zitten al in de kast. De merels beginnen voorzichtig hun liedjes te fluiten en komen ook eten van het voer dat de meesjes op de grond knoeien.

En Snor loopt luid roepend door de omgeving. Hij komt naar het huis om onze meisjes te lokken met zijn gemauw. Jammer genoeg voor hem reageren ze hier niet zo heel erg op. Zal wel te maken hebben met hun sterilisatie. Ik vind het niet zo heel erg. Nu hoef ik me niet zo’n zorgen te maken waar onze meisjes toch uithangen en of en wanneer ze genegen zijn om eens naar huis te komen. Me af te moeten vragen of er iets ergs gebeurd is of dat ze gewoon aan de boemel zijn…

Ook aan de planten kun je zien dat het voorjaar wordt. Hier en daar zijn er al bomen die bloesem beginnen te dragen. Zoals de sleedoorns in de Doort.

Het is allemaal heel mooi en natuurlijk vind ik het heerlijk dat het al zo vroeg voorjaar wordt. Laat die zon maar komen wat mij betreft.

Maar het is ook wel vreemd. Alles begint al zo vroeg. Ik las ergens dat de natuur 6 weken voor ligt op vorige jaren. Dat is nogal wat.

En is dit nu goed of niet?

Is het een gevolg van de klimaatsveranderingen door de opwarming van de aarde of horen deze klimaatsveranderingen gewoon bij onze tijd?

Maar hoe het ook zit, feit is nu dat het voorjaar lijkt te worden en daar ga ik gewoon van genieten!

Om te beginnen met een cappucinootje in de zon.

Met een dikke jas aan, dat dan weer wel.:)

11138670_741295612651526_1815853387851353941_n-225x300

Advertentie

Een gedachte over “Voorjaar?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.