alledag·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·courgette·geluk·genieten·groente·makkelijke moestuin·moestuin·natuur·onbespoten fruit·quality time·rust·thuis·werk

Oogsten!

Wellicht vragen jullie je af hoe het er voor staat met mijn Makkelijke Moestuin?

75aWel, inmiddels is de eerste oogst binnen. De rucola, peterselie en radijsjes zijn verwerkt in een lekkere salade. In de rucola had wel een slak huisgehouden maar dat mag de pret niet drukken. We hebben eigen groente gegeten! Heerlijk! Nu ben ik me aan het verheugen op de eerste aardbeien en tomaatjes. Ze zijn in wording. Ik kijk ze zowat groot. Dat ene gele tomaatje dat een stuk vroeger was dan de rest, heb ik zo van de struik gegeten. Echt lekker. De tomaten heb ik wel in losse potten gezet. In het kasje. Dat wel nog geen ramen heeft maar ach, dat mag de pret niet drukken. Ik heb voor potten gekozen omdat de tomatenplanten toch best groot worden. En dat vind ik jammer van de ruimte in de bakken.  En ze staan in de kas omdat, mocht het een keer erg slecht weer worden, ze dan beschermd staan. Als het glas er in zit.

75bOok al geoogst: een gele courgette. En er groeien er meer. En de ronde courgette begint langzaam groter en dikker te worden. De gele courgette heb ik in schijfjes gesneden en in wat olie in de pan gebakken met peper en zout en daarna nog wat kaas erover heen gesnipperd en dit laten smelten. Smaakte super. Heeft een heel andere smaak dan de groene courgette. Het vlees is ook wat steviger.

Verder doen de kruiden het prima. En in de bakken die niet helemaal gevuld zijn met groenten, heb ik zolang bloemen gezaaid en stekken gezet van planten die ik in een nieuwe tuin wil gaan gebruiken.

Ik ben helemaal blij.

Even was er een klein paniekmomentje toen ik op een bepaald moment de wei inliep. Manlief was vergeten het draadwerk terug te zetten na zijn werk in de wei. De ganzen waren net vastbesloten op weg naar mijn bakken. Die zagen een lekker hapje wel zitten. In gedachten zag ik al al mijn plantjes uit de bakken getrokken worden. Gelukkig kon ik ze terug jagen en snel het draadwerk plaatsen. Een kleine ramp was voorkomen.

Mijn wilde bloementuin achter de bakken wordt druk bezocht door allerhande insectenbeestjes. Het is een en al gezoem. De vlinders weten het weitje ook te vinden. Project geslaagd wat dit betreft. Er ontbreekt nog een heel kleine bijenkast maar daar gaat voor gezorgd worden door manlief.

Al met al hebben we samen veel plezier aan onze bakken.

Ik moet alleen nog wat meer knoflook poten. Ja, die paar knolletje wat er nu staan, dat is echt te weinig…

En wat uien….

Misschien ook wat zilveruitjes?

Mmmm…..

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.