alledag·beestenboel·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·geluk·genieten·herfst·het weer·huisdieren·Humor·jaargetijden·katten·mijmering·natuur·nazomer·ontstressen·poezen·seizoenen·sfeer·tuinbezoekers·tuingans·vogels·weemoed·winter·wintertijd·zomer·zomerse dag

Sfeer

En weer hebben we een heerlijk nazomer dagje.

Gisteren, zaterdag 10 september, was het supermooi weer maar zaten we helaas de hele dag opgesloten in een leslokaal vanwege cursus. Wel hebben we de dag heerlijk relaxed af kunnen sluiten op het terras van de griek (mmmm, echte aanrader: www.restaurant-paros.nl) samen met vrienden die net terug kwamen van vakantie. Heerlijk eten, bijkletsen, samen lachen, samen genieten. Perfecte zomeravond.

Vandaag volgt een rustig dagje. Uitslapen voor zover dat mogelijk is bij mij. Ik ben niet zo’n langslaper. De beestenboel op mijn gemakje verzorgen. De krant van gisteren erbij, een kop cappuccino ( en o zo slecht maar toch zo lekker, wat cantucci’s voor erbij) en dan lekker zitten op het bankje achter in de tuin. Af en toe eens opstaan om een wasmachine aan te zetten en de was op te hangen.

En blijkbaar hebben onze beestjes hetzelfde gevoel dan mij. Alles ligt lekker lui rondom me. Naast me in de stoel ligt Saartje te dutten. Onder de boom aan de andere kant van het zwembad ligt Snor. Niet te geloven maar daarbij vlak in de buurt staat Piep te grazen. En Maudje ligt op een stoel onder de tafel. Alles straalt rust en tevredenheid uit. Wat heerlijk.

thumb_img_7185_1024In de verte hoor ik het geluid van de tractor van manlief. Dat is voor hem een manier om zich te ontspannen. En wanneer hij klaar is op zijn tractor, maait hij het gras. Op een zitmaaier uiteraard. Bij ons, bij mijn schoonmoeder en de weitjes aan de overkant. Hij vindt het heerlijk om zo bezig te zijn.

De zon is er nog niet maar je merkt dat die zich achter het wolkendek klaar aan het maken is om zo meteen te gaan stralen. Het is totaal niet koud. En ongelooflijk maar waar: er heerst rust. Geen geluiden die de rust verstoren op de gebruikelijke geluiden na. De ganzen achter in de wei die zachtjes met elkaar communiceren. Piep die heel af en toe laat horen dat ze er ook nog is. Geritsel in de beukenhaag. Van een muisje, een kikker, iets anders? Wie zal het zeggen. De kikkers die af en toe kwaken. Is het kikkerpaartijd of zo? Geen idee. Zal het zo meteen eens even gaan opzoeken. De vogeltjes zijn opvallend stil. Af en toe de ekster maar meer ook niet. Verder geen geluiden. Geen kinderstemmetjes, geen muziek, alleen af en toe het geluid van de trein.

Dat is de sfeer van de zondagmorgen. Heerlijk.

Straks is er weer een andere sfeer. Ook goed maar anders. De sfeer van gezellige geluiden. Mensen die kletsen, kinderen die spelen, de geur van bbq’s die aangemaakt worden en daarna de geur van het braden . Gepraat, gelach, genieten met een grote G.

En gezien de weerberichten van komende week, houden we dit weertje nog even.

Van mij mag het.

Heerlijk.

Een langzame voorbereiding op de winter.

Vooral langzaam.

Heel, heel, langzaam….

thumb_IMG_2516_1024

Advertentie

2 gedachten over “Sfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.