actielijst·alledag·beestenboel·bijpraten·boomkikker·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·ganzen·ganzengedrag·geluk·genieten·groente·groot onderhoud·het weer·Humor·jaargetijden·kippen·klussen·lente·lentezon·lichtpuntjes·mijmeren·moestuin·natuur·opruimen natuur·plannen·snoeien·thuis·to do·tuinieren·werk·zomerklaar·zomerse dag·zon·zwembad

Zomerklaar

Wat is er veel te doen op het moment!

En wat hebben we al veel gedaan, dat ook.

De tuin heeft de eerste grote beurt gekregen na de winter. Alles mooi ontdaan van onkruid, alles in de perken gesnoeid (de hagen moeten nog), het onkruid verwijderd tussen de stenen en ja, dat doe ik met de hand. Het valt wel op hoeveel huisjesslakken er wel niet op de planten zitten. Vooral van de clematis en de rozen heb ik er veel afgeplukt. Zal je zien, vorig jaar een naaktslakkenplaag, nu een huisjesslakkenplaag? Verder zijn er veel planten niet opgekomen. Al mijn riddersporen zijn weg. Ook het vingerhoedskruid is aanzienlijk minder aanwezig. Wel heel veel mos overal. Ook in de perken….

Het zwembad is onderhanden genomen en is weer klaar voor gebruik. Net voor de eerste mooie dagen dus de timing was perfect.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zoals vermeld wordt de wei onderhanden genomen door manlief. Het vordert goed allemaal in die zin dat het langzaam maar zeker vorm krijgt. Vooral langzaam. De schaal die we voor Piep gekregen hebben van een lezer, is nu ingegraven. Daar komt een mooie kronkelwilg naast te staan en als het goed is krijgen de ganzen zo een mooi badderplekje, uiteindelijk lekker in de schaduw. In gedachten kan ik al zien hoe mooi dat eruit gaat zien.

Mijn planken voor mijn moestuinbakken zijn klaar, de moestuinmix is geleverd. Binnenkort gaan we ze in elkaar zetten en dan kunnen de eerste plantjes erin. De kas kan bijna op zijn plek. Dan kunnen de platen erin en dan kunnen hierin alvast de plantjes die nog niet naar buiten mogen. Ik heb nu al zin in lekkere eigen tomaatjes en aardbeien! Ik houd jullie op de hoogte.

En aan alles merk je dat de lente volop aan de gang is. De eerste zwaluwen zijn gearriveerd, de vleermuisjes vliegen weer, we hebben voor het eerst een setje zwartkopjes in de tuin en Freddie onze boomkikker is teruggekeerd naar zijn plekje in de haag. Zit hij geregeld lekker te kwaken. De beukenhaag verliest zijn oude blad en is mooi uit aan ’t springen, de parapluboom is alweer mooi vol in het blad. De dakplatanen beginnen ook, je ziet alles per dag groeien. En die kleur groen van de lente! Zo’n hele mooie frisse lichte kleur groen.

Ach, de lente….

Heerlijk hè…

 

Advertentie

Een gedachte over “Zomerklaar

  1. Het is opeens allemaal heel snel groen geworden, een metamorfose in de natuur. En wat een werk meteen allemaal, zo ook hier. Het is wel bevredigend werk als het dan ook nog eens wat wordt. Leuke plannetjes heb je en mmm, heerlijk eigen groenten. Ook hier is e.e.a. niet meer opgekomen, zal door de late vorst komen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.