actielijst·afwegingen·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dierengedrag·kippen·klussen·kweekkas·lente·lichtpuntjes·makkelijke moestuin·moestuin·storm

Plannen alom

120a
Dit was mijn kweekkas…

Nou, hoe mooi is dat? Van een ouder stel ietsje verderop in de straat mogen we de kweekkas hebben! Zij gaan op termijn verhuizen en een grote tuin, laat staan een moestuin, bijhouden dat wordt hen allemaal een beetje veel. Ze hadden gezien hoe die van ons erbij lag na de storm. En op een vraag van ons of wij hun kas eventueel mochten overnemen, mochten we hem zomaar hebben! Lief hè…

Ergens komende week gaan we hem halen. Maar daarvoor moeten we eerst een onderstel in elkaar timmeren zodat de kas meteen op zijn definitieve plek kan komen te staan. En dan moeten we voorzichtig al het glas eruit halen voordat hij vervoerd kan worden. En daarna kunnen we bekijken of we hem met vier personen kunnen tillen. Hier en daar moeten we een latje vervangen en ik wil het houtwerk nog beitsen voordat het glas er weer ingezet kan worden. Dan ook maar meteen alles goed aanpakken, toch? Deze kas zal in ieder geval niet wegwaaien. Hij wordt iets verder naar achteren geplaatst zodat hij minder wind zal vangen én hij heeft glasplaten. Geen polycarbonaat. Iets gevaarlijker, dat dan weer wel.

120bEn daarna kan ik eindelijk beginnen met het echte werk. Alles op zijn plek zetten en gaan zaaien! Inmiddels heb ik 5 bosbessenstruikjes, een pruimenboompje en een kersenboompje die de grond in moeten. Verder is de bijenkast geolied en staat hij te wachten op zijn definitieve plekje. Het insectenhotel is hersteld want dat had duidelijk ook geleden onder de storm. De muurbijtjes vliegen intussen vrolijk af en aan. Wanneer manlief dan de grond rond het insectenhotel zaai-klaar heeft gemaakt kan ook dat worden ingezaaid. De pakjes met een mengsel voor bijen, vlinders en andere insecten liggen ongeduldig te rammelen op tafel.

Alleen het hekwerk rond mijn moestuin is een probleempje. Ik vind dat groene rasterwerk toch zo lelijk. Maar er moet wel iets omheen want iedere keer wanneer ik het netjes achterlaat, ligt de dag erna weer alles door elkaar. De kippen ploegen echt alles grondig om. En vinden overal gaatjes om toch daar te komen waar ze juist geweerd worden. Of vliegen over het hekwerk. Ook dat nog. Ik zou natuurlijk van één vleugel de veren kunnen inkorten. Maar dan worden ze te kwetsbaar nu ze weer vrolijk rondrennen in de wei.

Dan toch maar dat groene raster en dan maar camoufleren met veel groen?

Advertentie

Een gedachte over “Plannen alom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.