actielijst·alledag·bijpraten·buiten leven·feestdagen·klussen·lijstjes·plannen·rommel·thuis

Overal rommel!

Het is weer de tijd van het jaar. Overal in huis staat iets ter voorbereiding op. Met name in de keuken.

In één hoek staan de cadeautjes die ik heb gekocht of gemaakt ter voorbereiding op het sinterklaasfeest. Daar tussendoor liggen ook al wat spullen voor de kerst.

160aOp tafel staan drie grote potten met drank in de maak. Kweeperengin, kweeperenwodka en een likeur op basis van kweeperen. Ze staan op tafel omdat ze iedere dag moeten worden geschud. En dat vergeet ik wanneer de potten niet in het zicht staan. Dat betekent wel dat we iedere dag plaats moeten maken aan tafel om fatsoenlijk te kunnen eten.

Op de grond staat een emmer kweeperen te wachten tot ze worden verwerkt. En het wordt tijd want ik zie aan één peertje een rot plekje komen.

Op de vensterbank van het tussenraam in de keuken staan allemaal lege flessen te wachten. Ik heb iets in mijn hoofd dat ik wil maken voor de 160bKerst, een soort alternatieve kerstkaart zogezegd. Daarbij heb ik flessen nodig om mijn brouwsels in te kunnen doen.  De opgespaarde flessen heb ik ontdaan van hun etiket en daarna goed uitgespoeld. Daarom staan die nu op die plek omdat ze daar het beste drogen. En niet alleen daar staan flessen. Ook op de verwarming in de keuken en in de kamer. Ze moeten drogen maar intussen staan die flessen maar mooi in de weg.

In een andere hoek van de keuken staan andere cadeaus voor gelegenheden die binnenkort op de agenda staan.

160cEn in weer een andere hoek staat mijn naaimachine te wachten tot ik nog eens tijd heb voor mijn naaiproject. Het verstelwerk heb ik gelukkig wel al weggewerkt.

Mijn hoofd zit barstensvol ideeën. Zo vol dat ik niet eens meer weet waar ik moet beginnen. En dat is te zien in mijn keuken. Overal waar ik kijk zie ik projecten. In mijn hoofd zijn ze klaar maar de werkelijkheid is anders.

Er was een tijd dat ik gek werd van mijn eigen troep en ongeduld, zo georganiseerd als ik normaal gesproken ben. Maar dat is gelukkig anders nu. Ouder en wijzer misschien? Ouder in ieder geval. En geduldiger ook. Maar wat verlang ik naar een opgeruimde keuken!

Advertentie

4 gedachten over “Overal rommel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.