balen·beestenboel·broeden·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·ganzen·ganzengedrag·ganzenkuiken·ganzentaal·geluk·genieten·gevaar·huisdieren·Humor·jaloezie·lente·mijmering·nachtcamera·nachtfoto·natuur·ondeugend·paartijd·tuingans·vogels·voorjaar·weidevogels·wildcamera

Zo!

Manlief is het zat!

Hij kan het niet meer aanzien.

Toen hij Piep vanmorgen de wei inliet was niet alleen haar hoofd weer een paar veertjes armer, ook rond haar linkeroog was er een duidelijke pik-plek.

En inderdaad. Dat gaat zo niet langer.

Dus hebben we, voordat we Piep vanavond weer terug de wei indeden, haar een stuk wei afgemaakt waar ze ongestoord kan grazen.

Zoals gezegd, ik weet nog steeds niet of Gijs zijn avances helemaal ongewenst zijn maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat hij haar ook nog blind gaat pikken. Dan moeten wij de boel maar intomen.

Zodra we Piep de wei in laten, komt Gijs met een vaartje op haar af maar met uitgestoken hals en fel sissend. Niet bepaald een vriendelijke begroeting. Maar dan wordt hij gestopt door het hekwerk. En dat heeft madame Piep meteen in de gaten. Ze paradeert langs het hekwerk maar op een zodanige afstand dat Gijs niet bij haar kan.

Het lijkt erop dat dit een goede zet is geweest. Toch besluiten we voor de zekerheid de wildcamera nog een keertje te plaatsen.

thumb_IMAG0017_1024Maar ook deze opnames laten een rustig beeld van de nacht zien. Piep verplaatst zich niet meer naar het houthok maar blijft rondscharrelen in de buurt van de poort. Ook blijft ze hier slapen. Het oogt allemaal wat relaxter dan de andere nachten.

Gelukkig maar.

Wat mij betreft mag die paartijd snel voorbij zijn. Het zal weer wat rust in de wei brengen en de genten maar met name Gijs (hoop ik) zullen dan weer hun eigen gemoedelijke ikje zijn. Ik zeg met name Gijs omdat geen één van de andere genten zo agressief is als hij. Iedere morgen met voeren komt hij met gestrekte nek en boos sissend op me af wanneer ik de voerbakjes vul. Wanneer ik het water ga verversen moet ik me omdraaien en iedere dag wacht ik erop tot hij me een keer van achteren zal aanvallen. Ik ben er in ieder geval op voorbereid. Mop is veel rustiger en komt gewoon eten als ik de bakjes vul. Maar dat zal ook wel het probleem zijn. Zijn vrouwtje komt te dicht bij me in de buurt. Mocht dit toch zo blijven dan ben ik bang dat Gijs en Mop op een dag terug moeten naar de grote groep. Dan moeten ze hun plaatsje weer gaan vinden in de groep en dan zal blijken of Gijs nog steeds de baas kan zijn of dat hij zich moet gaan aanpassen aan één van de jongere genten.

Maar voorlopig mag het liefdeskoppel Mop-Gijs nog in hun eigen weitje lopen.

Als Gijs maar van Piep afblijft…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.