actielijst·buitenleven·buitenwonen·Column·geluk·genieten·groot onderhoud·grote poets·lijstjes·snoeien·to do·tuinieren

Actielijst

Er ligt al een tijdje een lijst op mijn bureau.

Ik ben een echt lijstjesmens. Altijd al geweest. Zal toch niet te maken hebben met het feit dat ik graag de controle houd? 😉

Op de lijst schrijf ik alle dingen op die me opvallen en waar wat aan gedaan moet worden, naar mijn mening dan. En ondanks dat ik trouw aan dit lijstje werk, ik vind het heerlijk om af te strepen, wordt het steeds langer! Hoe kan dat nou?
Deze week heb ik maar liefst drie dingen weggewerkt. De gordijnen gewassen door het hele huis, en dat zijn er nogal wat. De papieren die ouder dan tien jaar zijn weggeshredderd. En een rondje tuin gedaan. Overal geschoffeld en weer eens overal het onkruid tussen de stenen van de terrassen weggehaald.

Jawel, op de knieën met een mesje. Pijn in mijn rug maar zeer voldaan. Alles ziet er weer piekfijn uit.

IMG_2810_1024En zoals ieder jaar rond deze tijd, vraag ik me dan af of dit de laatste keer is geweest voor dit jaar. Of zou het toch nog zo lang mooi blijven dat ik nog eens de ronde moet maken? Het is september. We kunnen nog alle kanten op. Het snoeiwerk moet sowieso binnenkort gedaan worden. Ok, dat moet nog op het lijstje. De dakplatanen weer eens goed kortwieken. De bolacacia’s snoeien voordat de blaadjes gaan vallen. Bespaart een hoop hele kleine blaadjes in de tuin die opgeruimd moeten worden.

Achter in de wei moet ik de kastanjeboom in de gaten houden. Ook dat moet nog op het lijstje. Er hangen weer heel veel bolsters op. Maar de boom moet zich nog schudden. Zodra dit gebeurt wil ik deze bolsters opruimen. De kastanjes die hierin zitten zijn veel te klein en onrijp en kunnen niet gebruikt worden. Zo weet ik straks, als de echte goede kastanjes gaan vallen, dat alles wat er dan ligt de bruikbare zijn. Ook moet ik niet vergeten om goed het gras te blijven maaien onder de boom. Lijstje! Dat bespaart een heleboel ergernis als ik met de hark de bolsters wil verzamelen. Iemand geïnteresseerd in tamme kastanjes trouwens? We hebben er ieder jaar ontzettend veel. Maak maar een pb of een bericht via mijn wordpress-site.

IMG_3418Zie je? Zo groeit het lijstje vanzelf. Je bent nooit klaar. Maar geduld is een schone zaak, zeggen ze, en het is een kwestie van goed het hoofd erbij houden. De dingen één voor één aanpakken en jezelf niet gek laten maken door een lijstje. Sommige zaken die erop staan komen iedere week, iedere maand of op zijn eigen tijd terug. Andere zijn eenmalige zaken. Maar feit is dat er altijd werk blijft.

En soms accepteer ik dit en soms kan ik er gewoon niet goed tegen dat mijn lijst nooit afkomt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.