beestenboel·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·dieren·dierengedrag·ganzen·geluk·genieten·het weer·huisdieren·Humor·Indische loopeenden·katten·kippen·loopeenden·ondeugend·quality time·vakantiegevoel·zomer·zon·zwembad

Warm

139aHet is warm. Heel erg warm. En dat houdt een aantal dagen aan.

Meestal sta ik daarom heel vroeg op, doe mijn dingetje en rond 14.00 uur gaan we achter zitten. Bij het zwembad. Om afwisselend een duik te nemen om af te koelen en weer plaats te nemen onder de platanen. Heerlijk koel op deze manier. Het werk op de computer achter mijn bureau verplaats ik nu naar mijn Ipad onder de platanen. Tja, je moet toch wat…

Onze beestjes hebben het zwaar. De ganzen kunnen heel slecht tegen deze hitte. Ze verplaatsen zich van schaduwplek naar schaduwplek. Intussen zo breed mogelijk zittend met hun vleugels een beetje omhoog, hijgend met hun bek opengesperd. Af en toe laten we de sproeier lopen. Maar op één gans na, maken ze hier niet echt gebruik van. Nadat de sproeier is uitgezet gaan ze wel grazen op het natte stukje gras. Levert het sproeien toch verkoeling op, zij het anders dan gedacht.

De eendjes gedragen zich een beetje vreemd. Het lijkt of ze niet goed weten wat ze moeten doen met deze hitte. Soms liggen ze vol in de zon, dan weer ergens tussen de struiken. Om de zoveel tijd gooi ik maar wat snoepjes in het badje zodat ze op deze manier een beetje afkoelen. Broene kan het al helemaal niet vinden. In plaats van rustig ergens te gaan liggen, wordt ze steeds actiever. Ze blijft maar rondlopen door de tuin. Heel gehaast. Daarbij blijft ze maar geluidjes maken. Een overactieve eend. Met deze hitte. Niet echt handig. Maar ze wordt getriggerd door de kleine sprinkhaantjes die ik in eerste instantie over het hoofd heb gezien. Het zijn er een heleboel. Ze hupsen over het gras en dat zorgt ervoor dat Broene heen en weer blijft rennen. Met haar kopje als een stofzuiger over de grond.

139bHet is te warm om te eten eigenlijk. Ook te warm om eten klaar te maken. We behelpen ons daarom deze dagen met snackplankjes. Tomaatjes, augurkjes, uitjes, worst, kaas. Heel interessant vindt Maudje. Het plankje zorgt ervoor dat mevrouw toch nog een beetje in beweging komt deze dagen. Want van enige overactiviteit heeft Maudje echt geen last. We zitten zo gezellig op het bankje wanneer de eendjes aan komen sjezen. Ze hebben ‘hun’ snoeppot zien staan en komen nu bedelen om een handjevol meelwormpjes. We strooien ze rondom ons en hebben het reuze gezellig met zijn allen. En dan ineens houdt Broene haar kopje schuin en voordat we het in de gaten hebben, heeft ze een stukje kaas gebietst. Wat is dat nou weer voor een actie?!

139c

Maar, echt waar, ze gaat er eens goed voor zitten. En om het uiteindelijk helemaal voor zichzelf te hebben, trekt ze daarna een sprintje. Waarop de andere twee dames haar natuurlijk achtervolgen. En zo zien we drie eendjes rondrennen waarvan de koploper een stukje kaas in haar bek heeft. De smaak is even wennen, zo te zien. Het stukje kaas wisselt steeds van eigenaar maar Broene houdt het toch het langste vol om uiteindelijk het stukje helemaal naar binnen te werken.
En komt meteen weer naar het tafeltje. Je ziet dat ze van plan is om nog iets te komen snaaien. Snel schuiven we het bordje wat verder op tafel en gooien wat meelwormen rondom ons. Ik heb de pot nog niet opengemaakt of madame kruipt op ,mijn voeten om toch nog snel even haar snavel in de pot te kunnen steken. Nou ja zeg! Ze heeft echt de hitte in haar bol geloof ik! Maar gezellig is het wel. Zo met onze drie P’s en hun streken.

 

 

Advertentie

5 gedachten over “Warm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.