beestenboel·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·genieten·huisdieren·Humor·ontstressen·vakantie·vakantiegevoel·zomer

Vakantie deel 2

thumb_IMG_2109_1024

Wat is dat nou voor iets?

Je leeft ontzettend toe naar de vakantie. Verheugt je enorm op die zeeën van tijd die drie vrije weken. En dan, eindelijk, is het dan zo ver. Je trekt de deur van het werk achter je dicht op de laatste dag voor de vakantie en kunt niet wachten tot vanavond als de vakantie wordt ingeluid met een etentje voor de verjaardag van manlief. Samen met vrienden, wat als vanouds heerlijk en gezellig is.

En dan begint het.

Dag 1 gaat nog. Het weer is mooi, we hebben het zwembad vol zitten, we eten en drinken samen met vrienden. Een heel gezellige avond. Dag 2 houden we voor ons zelf. Lekker rustig, even bijkomen van het geweld van de avond tevoren. Dag 3 is weer gezellig druk met mensen, bbq en drinken in een ontspannen sfeertje. Ondanks het weer dat vandaag een beetje tegenvalt. Dag 4 spreken we af met vrienden van verder weg die in de buurt zijn en waarmee we gaan grieken. Heerlijke avond, gezellige mensen en conversaties die behoorlijk op het randje zijn af en toe.

Dag 5: we nemen weer even rust. Ik beits de nieuwe tafel nog een keertje, manlief is in de wei aan ’t werk. Het weer is een beetje onvoorspelbaar vandaag. Ik heb het idee dat zelfs de weermannen niet meer goed weten hoe het weer zich gedraagt. De weersvoorspellingen worden continu bijgesteld. Zelfs van uur tot uur. Planning is een beetje moeilijker op deze manier. Maar goed, de zeeën van tijd zijn er al niet meer. Er is al een kleine week om. En dat zonder enige planning.. Gewoon go with the flow…

En toch heb ik nog niet echt het idee dat we vakantie hebben. Ja, we slapen uit. Zeker na de gezellige avondjes. Ja, we eten en drinken meer dan normaal. Zelfs dingen die we normaal niet eten zoals ijsjes. Ineens ben ik verslaafd aan roze en aan espresso Magnums. Niet dat ik dat nou zo goed kan hebben. Voor het moment is het gevecht met de kilo’s verloren. En zelfs oninteressant. Na de vakantie baal ik hier weer van, dat weet ik. Maar voor nu kan het me niet zoveel schelen. Gewoon omdat het zo gezellig is en lekker. Het hoort bij de combinatie zon, vakantie, vrijheid om je eigen dag in te delen.

En toch, en toch… Er wringt iets…

thumb_IMG_2542_1024Het vakantiegevoel is er nog niet helemaal. Het zal wel in ons systeem zitten. Nog niet helemaal afgekickt van de drukke weken, wat heet, het afgelopen jaar, die achter ons liggen. Ook wetende dat de vrijheid van deze drie weken, een enorme drukte na de vakantie oplevert. Is het dat dan wel allemaal waard vraag je je af…

En ik weet ook dat als we week drie ingaan, het vakantiegevoel er wel zal zijn. Maar dat het te kort is om er dan goed van te kunnen genieten. Of weer genoeg energie mee op te doen.

Continu achter de feiten aanrennen. Daar komt het eigenlijk op neer.

Maar goed, komt tijd, komt raad.

Vooralsnog hebben we vakantie en proberen we er zo goed mogelijk van te genieten. Op wat voor manier dan ook.

Zin om iets in de wei te doen? Dan doen we dat. De tuin even bijwerken? Als de zin er is wel en anders nu even niet. Geen zin om zelf te kokkerellen? Gaan we lekker uit eten of bestellen we iets. Zin om af te spreken? Dan gooien we wat appjes in de groep. Geen zin hierin? Ook goed, kwestie van even communiceren.

Die houding is er dan in ieder geval wel.

En die houding zouden we moeten proberen door te zetten na de vakantie.

Weten is één ding, nu nog kunnen…..

Advertentie

2 gedachten over “Vakantie deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.