alledag·beestenboel·bezinning·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·cocoon·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·ganzen·ganzengedrag·ganzentaal·geluk·genieten·het weer·huisdieren·Humor·kater·katten·kattentijd·lichtpuntjes·mijmeren·mijmering·natuur·ontstressen·paartijd·poezen·quality time·rust·sfeer·thuis·tuinbezoekers·tuingans·voorjaar·zon

Momentgenieter

img_9182
Saartje en Maudje genieten samen van de zon..Het is vrijdagmiddag wanneer ik dit stukje schrijf. 

Ik ben onverwacht vroeg thuis vandaag. Het is superweertje en manlief en ik besluiten om lekker in de zon te gaan zitten. Om samen met onze beestjes te genieten van dit onverwachte moment, de rust en om eens even helemaal niks te doen. Gewoon, omdat ik moe ben. Het was een drukke week. En dat vinden onze beestjes een heel goed plan blijkbaar.

We zitten samen achter in de tuin, onder de boom. Boven ons hoofd zit Maudje op de takken te kauwen. Piep zit aan mijn voeten en loert af en toe eens omhoog. Werpt Maudje een dodelijke blik toe en pikt dan weer verder aan mijn laarzen. Snor houdt ons in de gaten van een afstandje. En achter ons klinkt het luidruchtige gesnater van de ganzen die duidelijk het voorjaar in hun bolletje hebben. Manlief is zo lief om me een lekkere latte te brengen en zo zitten we dan heerlijk te niksen. Te kijken naar dat wat er om ons heen allemaal gebeurt. En ineens valt me het woordje ‘momentgenieten’ in. Want dat is wat we nu doen. Niet levensgenieten maar momentgenieten. En doordat ik deze momentjes heb vastgelegd met mijn telefoon, kan ik ze nu met jullie delen.

Fijne dag vandaag!

Snor vindt mijn nieuwe bollenbakje enorm smakelijk op de een of andere manier. Iedere dag kan ik het mos terug stoppen…
Eenmaal achter gezeten komt Snor ook even buurten…..
img_9207
Waar loert Piep naar?
img_9202
Naar Maudje in de boom…
img_9203
en gaat ze weer verder met het molesteren van mijn laarzen…
img_9189
Niks aan aan deze vogeltjes, ze blijven gewoon zitten!
Advertentie

3 gedachten over “Momentgenieter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.