actielijst·beestenboel·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·eieren·ganzen·ganzengedrag·ganzenkuiken·geluk·genieten·gevaar·huisdieren·Humor·lente·marter·mijmering·natuur·natuurgebied·paartijd·to do·tuingans·vogels·voorjaar·weidevogels·zwembad

Aldus besloten

thumb_IMG_5086_1024Manlief en ik hebben een hele tijd zitten dubben over de ganzen, hun nesten, de eieren en de eventuele kleine gansjes.

Over Piep en de genoemde items.

Wat Piep betreft: daar was hij heel duidelijk in. Geen kleine Piepjes voor Piep want dan zitten we daar ook nog 28 jaar mee in het zwembad. En dat wil hij niet. Begrijpelijk want ze poepen wel heel erg veel, onze ganzen. En Piep is nu eenmaal voor ons allebei heel speciaal maar daar moet het ook bij blijven. Ok. Punt gemaakt.

Maar de groep dan?

Uiteindelijk komen we tot de conclusie dat daar ook geen eieren uitgebroed hoeven te worden. De marter steelt iedere nacht wel eieren en deze levert ook een gevaar op voor eventuele kleine gansjes. Daarbij komt dat het gevaar voor kleine gansjes vooral van boven komt. In de hoge bomen achter de wei, wonen veel kraaien. En uit het verleden weten we dat deze ganzenkuikens heerlijke maaltjes vinden. En daar kan de groep dan niks tegen doen helaas. Verder hebben we dan nog de roofvogels. Als ze al kippen komen stelen, dan ook zeker ganzenkuikens. Maar de doorslaggevende reden is toch wel dat de groep gewoon groot genoeg is.

Dus raap ik om de paar dagen de eieren weg bij de ganzen. Niet allemaal want zo lang ze leggen wil ik dat ze dit op dezelfde plaats blijven doen. En aangezien ganzen altijd bij al liggende eieren, eieren erbij leggen moeten er een paar blijven liggen. Tot ze willen gaan broeden. Dan moeten ze allemaal weg.

En intussen geef ik mensen die interesse hebben de ganzeneieren mee, maak geregeld tortilla’s en roerei en nog heb ik nu een overschot aan ganzeneieren.

Dus mocht iemand interesse hebben in ganzeneieren, maak dan even een berichtje via WordPress of een pb via FB.

Advertentie

2 gedachten over “Aldus besloten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.