alledag·beestenboel·bezinning·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·cocoon·Column·dieren·dierenverzorging·ganzen·geluk·genieten·Humor·lichtpuntjes·liefde·mijmeren·mijmering·natuur·ontstressen·quality time·rust·sfeer·weemoed·weidevogels

Vroege vogel

Geluk zit in de kleine dingetjes.

Een van de dingen waar ik enorm van kan genieten is de rust die er heerst heel vroeg ’s morgens in de wei.

Op mijn gemak doe ik mijn ding en wat dan opvalt is de enorme rust die er heerst. Alsof alles om me heen wacht op het begin van de dag maar er nog niks moet. Er nog geen verwachtingen zijn. Heel intens voelt dit.

Dat is een mooi begin van de dag toch? En iedere keer weer neem ik me voor om deze rust vast te houden voor mezelf. Wat uiteraard niet lukt. Maar wat zou dat mooi zijn. Om met zo’n vredig gevoel de dag door te kunnen komen.

Ik denk dat dit gevoel bij dit bepaalde moment hoort. Wanneer je een uurtje later in de wei komt is de situatie er heel anders. De ganzen liggen niet meer maar grazen, ze zijn niet meer zachtjes met elkaar aan het communiceren maar kwaken er lustig op los. De vogels die je zo heel erg vroeg nog niet hoort, vliegen af en aan naar het voer van de ganzen en kwetteren intussen dat het een lieve lust is. De wilde ganzen vliegen kwakend over. De kraaien en de ekster zijn aan het ruziën, de duiven vliegen al koerend van dak naar dak. De mensen beginnen zich te roeren, de kinderen fietsen naar school, de treinen beginnen te rijden.

Ja, de wereld is wakker. Het is gedaan met de rust.

thumb_IMG_4499_1024

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.