alledag·bezinning·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·buren·cocoon·Column·dieren·donkere dagen·geluk·genieten·huisdieren·Humor·katten·lichtpuntjes·liefde·mijmeren·mijmering·ontstressen·poezen·quality time·rust·sfeer·stroom·thuis·weemoed·zintuigen

Stroomstoring

IMG_4059

IJverig tikkend zit ik aan mijn computer. Ineens een knal en dan is er niks meer. Alles is pikzwart om ons heen. Een check naar buiten leert dat ook de straatlantaarn uit is, het licht bij de buren, het licht bij de ganzen,… Alles is pikdonker. Snel worden de kaarsjes aangemaakt. Die hoeven we niet te zoeken. Omdat ik erg van kaarslicht houd staan er bij ons in huis overal kaarsjes. Beetje te veel naar manlief zijn smaak maar hé, ik hoor hem nu niet klagen.

Een minuut geleden was ik me nog aan ergeren aan de overload van geluid die bij me binnen kwam. Iets te gevoelig afgesteld op het moment vrees ik. En zo waar, mijn wens komt uit. Ineens is er stilte. Rust. En echt, ze doet enorm weldadig aan. Voor mij dan. Niet voor de buurvrouw ietsje verder in de straat. Het is ook wat. Je woont nog maar alleen in een afgelegen straat, bent niet echt goed mobiel en dan is er geen stroom meer. We proberen haar gerust te stellen door haar te vertellen dat ons halve dorp geen stroom meer heeft. Dat lukt gedeeltelijk omdat zij dacht dat ze bij haar in de meterkast moest gaan kijken. We adviseren haar om ook gewoon af te wachten en alvast een kaarsje aan te steken. Een snelle Google check levert in eerste instantie nog geen resultaat op maar even later zien we dat er een grote stroomuitval is veroorzaakt door problemen bij een stroomstation een dorp verder. Kwestie van afwachten tot de lichten weer aanspringen dus. We bellen de buurvrouw nog even om te kijken of we niet even moeten omlopen maar dat blijkt niet nodig te zijn. We vertellen haar wat we weten zodat ze niet blijft denken dat er een probleem is met haar meterkast. Voor het moment wacht ook zij de stroomstoring af met een zaklantaarn en een kaarsje.

En wat hebben we een heerlijke avond. Al kletsend voor de kachel, kaarsjes aan, poezen erbij en alleen het geluid van onze stemmen. Net wat ik nodig had. Wanneer op een bepaald moment alles weer aanspringt, zijn we blij dat een en ander weer werkt maar blijven we voor de rest gewoon zitten. Geen tv, geen muziek, lichten uit, kaarsjes en kachel aan, tevreden poezen en relaxte baasjes.

Heerlijk.

 

Advertentie

Een gedachte over “Stroomstoring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.