beestenboel·buitenleven·buitenwonen·Column·dakplatanen·dieren·geluk·genieten·herfst·het weer·nazomer·snoeien

Nog even genieten

thumb_PA191231_1024

Wat een heerlijke dag!

Het is prachtig nazomerweer. Echt weer om in de tuin te werken. En dat komt goed uit want het snoei-afval van de platanen moet nog worden opgeruimd.

Het is allemaal een dagje blijven liggen maar vandaag gaat het toch gebeuren.

foto 2De grote kar van stal gehaald, weer helemaal ingepakt (muts, bril, masker, handschoenen), de hark ter hand genomen en daar gaan we dan. 4 Karren vol en een paar uurtjes later zijn de takken en bladeren dan eindelijk weg. Allemaal naar voren de wei in gereden waar manlief het met de tractor en de hakselaar zal versnipperen. Na een korte pauze, en tjonge wat is het warm, het terras bladvrij gemaakt met de bladblazer, de in het zwembad gewaaide blaadjes eruit gevist, alles weer op zijn plek gezet op het terras en nu heerlijk genieten van mijn opgeruimde gesnoeide terras. Wanneer Piep het netje ziet waarmee ik de bladeren uit het water vis, maakt ze zich snel uit de voeten. Dit is hetzelfde netje waar ik haar ook wel eens mee uit het water haal als ze weer in het kleine badje vastzit en dat vindt ze blijkbaar toch niet zo prettig. Maar de bladeren moeten uit het bad. Die maken het water veel te vies en verstoppen de skimmerpotjes. Daarbij is het ook in Pieps belang dat ik ze eruit vis want ze gaat niet het zwembad in als er veel bladeren in liggen. Daar is ze toch bang voor merk ik.

Het weer is nog super. Een kopje cappuccino erbij en in een tuinstoel nog even wat qualitytime met Piep voordat ik weer naar binnen ga om te koken.

Het is heerlijk rustig als ineens het gekwetter van de haagmussen me opvalt. Wat een kabaal daar in de heg. Maar het klinkt als een gezellig opgewonden onderonsje. Blijkbaar is er iets interessants gebeurd en wordt dit onder grote opwinding medegedeeld en wordt hier weer op gereageerd. Wat zouden ze elkaar vertellen? Wat is er net voorgevallen waardoor er zoveel commotie ontstaan is? Je zou er nieuwsgierig van worden.

6844929-cappuccino-wallpaperLuca komt nog even buurten. Met het kabaal van de door mij gebruikte apparaten heeft hij niet zoveel op maar nu er rust is, komt hij even pools hoogte nemen. Wie weet heb ik zin om even met hem te ballen? Maar nee, dat heb ik nu even niet. Even genieten van de rust, Piep ook even haar rustmomentje aan mijn voeten gunnen. Het zal niet lang meer duren voordat het te koud wordt en ik weer naar binnen ga. Nu schijnt de zon nog maar zodra ze weg is, is het ook meteen een stuk kouder.

Ik zit heerlijk rustig, de zon schijnt, Piep aan mijn voeten, de vogeltjes kwetteren, de ganzen maken zachte geluidjes in de wei en communiceren zo met Piep, een cappuccinootje en een klein stukje chocola.

Mmmmmm, wat is dit lekker…..

Advertentie

3 gedachten over “Nog even genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.