balen·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·het weer·kweekkas·makkelijke moestuin·moestuin·storm·tuinaanleg·tuinieren·wind

De kweekkas

Tja, en toen ging het waaien…

En bleek het uiteindelijk de eerste officiële storm van 2019 te worden. 10 maart 2019.

Aan het begin van de middag leek het mee te vallen. Maar naarmate het later werd nam ook de wind toe. Uiteindelijk liep ik maar weer eens de wei in, bezorgd om onze beestjes en om mijn kas. En ben ik de wei ook niet meer uit geweest. Met mijn hele hebben en houden heb ik aan de kas gehangen om hem aan de grond te houden. Ik ben zo lang weggebleven dat manlief kwam kijken waar ik uithing. Nou, aan de kas. Dat was duidelijk. Maar er was geen houden meer aan. De eerste plaat vloog eruit toen manlief net naast me stond. We besloten om de platen uit de kas te pakken, zo goed en kwaad als dat zou gaan. Misschien dat we het geheel op deze manier nog zouden kunnen redden. Maar net toen we rondom klaar waren tilde de wind de kas omhoog en kwakte hem weer tegen de grond. Hartstikke scheef lag mijn kas daar. We hebben nog de dakplaten verwijderd en alle pinnetjes verzameld en togen toen verder.

116aNaar de buurvrouw om even te kijken hoe het met haar was, naar voren de wei in waar ook een plaat van de schuur bleek te zijn los gewaaid. Snel weer al het nodige materiaal verzameld om de boel te fiksen en maar weer aan de gang. Daarna naar schoonmoeder om te kijken hoe zij onder de storm was maar dat bleek allemaal in orde. Zoals verwacht eigenlijk. Zij had niet zoveel last van het suizen van de wind om het huis en verder stond de tv weer zo hard dat ze dit sowieso niet zou horen. In dit geval een klein voordeel van wat minder goed horen. Intussen bleek een deel van onze schutting te zijn losgewaaid. Gelukkig net geen steen op onze auto die ernaast stond.

Maar de dag was nog niet voorbij…

116bWe zaten net voor de tv het nieuws te bekijken van de stormschades. Ik dacht: ‘Dan valt het nog wel mee met onze kas maar toch…’, toen er ineens een donderslag klonk. En even later begon het echt te onweren en nog wat later te hagelen…. ‘Dan hebben we alle weertypes wel gehad’, dacht ik. Of nee, sneeuw… Die ontbrak nog maar de nacht was nog lang. En geloof het of niet, het stond in de weersvoorspelling voor vroeg in de ochtend. En inderdaad, ’s morgens sneeuwde het.

En volgens deze zelfde weerberichten zal dit rare weer de komende week zo doorgaan. Dat wordt dus niks met buitenwerken.

Maar ja, mijn kas….

Eens kijken hoe ik dat ga oplossen…

Advertentie

10 gedachten over “De kweekkas

  1. Was flinke storm inderdaad.. De kas is helemaal kapot, de verzekering vergoedt het niet. Dat is allemaal wel flink balen. Wij dachten dat deze kas voldoende was voor dit plekje maar er is blijkbaar een steviger exemplaar vereist. Dus geen polycarbonaatplaten maar echt glas deze keer. En nog iets meer uit de wind…
   Aan de andere kant: Roetgen is vele male erger dus we zullen maar vooral niet klagen…

   Like

   1. Roetgen is compleet langs mij heen gegaan, maar ik snap nu wat je bedoelt. Hoe dan ook: leuk is anders dat je nieuwe kas nu meteen in de kreukels ligt. En met glas zou ik dan weer bang zijn voor scherven…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.