alledag·beestenboel·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·buren·Column·gevaar·het weer·natuur·storm·wind

Het stormt weer…

Deze keer ben ik er niet op voorbereid.

Ik word ’s nachts wakker van de wind die dan al enorm te keer gaat. En ’s morgens begint het pas echt. Windstoten die achteraf orkaankracht blijken te hebben bereikt. Vreselijk.

De wind staat weer schuin van voren op het huis. Vanuit het open veld beukt hij tegen de gevel. Onze ijzeren poort kan het geweld niet aan en staat op een kier. We zetten hem maar helemaal open, beter voor de poort en het mechaniek dat hem aanstuurt.

Omdat er nu eenmaal gevoerd moet worden gaan manlief en ik de wei in. Samen omdat we niet weten wat we zullen aantreffen en er misschien nog iets aan de kant moet worden gezet. We weten het allemaal niet nu. Her en der ligt er van alles in de tuin. Van het tuinhuis zijn 2 kantpannen weg en bij schoonmoeder is een nokpan van de garage afgewaaid. Kapot gevallen helaas.

Wanneer we in de wei komen blijken de ijzeren platen die op de houtstapels liggen deels te zijn weggewaaid. Wanneer manlief langs de stapels loopt waait er achter hem door de volgende plaat af. Rakelings langs hem. Wat heeft hij een enorm geluk dat ze hem niet hebben geraakt, scherp als dat ze zijn! Met zijn tweetjes pakken we de platen weg en leggen ze in het schuurtje. We maken ons voor het moment maar niet druk om het hout dat nu nat wordt. Daar is nu toch niets tegen te doen. 42a

We doen het hoognodige en gaan weer naar binnen. Wanneer manlief toch nog even de wei voor het huis wil controleren, zet hij voor de zekerheid maar zijn veiligheidshelm op. Wel zo verstandig. Zelf loop ik nog even naar de buurvrouw iets verder in de straat. Ze hoorde iets klapperen op het dak maar krijgt het zelf niet voor elkaar om de deur te openen. Zo’n wind staat er. Voor zover ik nu kan zien is er echter niets aan de hand. Ik neem nog een verdwaalde dakplaat mee en ga dan snel weer naar binnen. Intussen is manlief nog bij schoonmoeder gaan kijken maar daar is alles in orde, op de onrust na die deze wind veroorzaakt.

Wanneer de wind eindelijk gaat liggen, ver in de middag, blijkt de schade enorm mee te vallen. Dit in tegenstelling tot de beelden die social media en het nieuws laten zien. Wat een ellende elders! Laten we hopen dat we dit niet te vaak hoeven mee te maken…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.