aanloper·beestenboel·bezoek·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·dieren·dierengedrag·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·egel opvang·egels·het weer·kater·nachtdieren·natuur·tuinbezoekers·wilde kat·winter·winterslaap·zorgen·zwerfkat

Nu nog?

Eergistermorgen….

161aZoals iedere morgen zit Snor op ons te wachten. Braaf zit hij op zijn kont bij de terrastafel met zijn gezicht richting kamer of het daar bovenliggende slaapkamerraam. Hoezo, we worden in de gaten gehouden? Ik moet stiekem een beetje lachen wanneer ik uit het slaapkamerraam kijk en hem daar zo zie zitten. Het is net een theemuts. En mocht hij er niet zitten, dan houdt hij ons in de gaten vanuit het mandje op de jacuzzi bij het tuinhuis. Er zijn slechtere plaatsjes om te liggen met de naderende kou.

Maar goed. Zoals iedere morgen doe ik de serredeur open en kijk ik wat meneer wil. De laatste tijd wil hij vaker binnen eten. Hij is inmiddels zo vrij geworden dat hij ook Maudje haar eten op eet. Wel nog heel schichtig maar hij doet het wel. Deze keer echter niet. Daarom loop ik eerst naar zijn huisje om de bakjes te verzamelen. Ze moeten  worden afgewassen om daarna opnieuw te worden gevuld.

Wanneer ik ze oppak zie ik een lange smalle drol in Snor zijn melkbakje liggen. Huh? Wat is dat nou? Ik herken het meteen als de drol van een egel. Maar die zitten nu toch lekker verstopt hun slaapje te doen? Manlief oppert dat het misschien ook de drol van een marter kan zijn. Maar er zitten geen zaadjes of pitjes in. Dus blijf ik er toch bij dat het om een egelexemplaar gaat. Vreemd…

Gisteravond….

We kijken naar de tv wanneer we plots een geluidje horen dat ons maar al te bekend in de oren klinkt. Het opkiepen van een porseleinen bakje dat daarna terugvalt op de grond. Of, in dit geval, de bodem van Snor zijn hok. Meteen zit ik recht overeind. En ja hoor. Er zit een egel in Snor zijn hok lekker te genieten van zijn natte voer. Vanuit de kamer en daarna vanuit de serre, omdat ik het daar beter kan zien, bekijk ik de egel met argusogen. Maar er lijkt niets aan de hand te zijn. Behalve dat hij honger heeft en het eigenlijk  veel te koud is voor een egel om rond te lopen.

Manlief en ik overdenken de situatie eens en besluiten het voorlopig even aan te zien. De egel kan terecht voor eten en drinken. Hij weet waar het eten van Snor staat en bedient zich daar ook van. En dat is prima. Daarbij zijn er plaatsjes genoeg waar hij zich kan verstoppen om zijn slaapje te (gaan) doen. De komende dagen zou het weer beter worden. Het gaat niet meer vriezen volgens de vooruitzichten. Met andere woorden: we zitten er bovenop en mochten we twijfelen dan weten we wat we moeten doen en waar we terecht kunnen om de egel te helpen.

162b

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.