beestenboel·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·duiken·ganzen·ganzengedrag·ganzentaal·geluk·genieten·huisdieren·Humor·mijmering·natuur·nieuwe veren·ondeugend·tuingans·verenkleed ganzen·vliegen·vogels·weidevogels·zwembad·zwemmen

Vliegambities

Piep heeft nieuwe veren.

thumb_IMG_6020_1024Mooi om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Je kunt tijdens dit proces heel goed zien, nadat de oude veren zijn uitgevallen, dat er miniscule veertjes uit kokertjes aan haar huid komen. En die worden dan steeds langer. Prachtig wit zijn ze ook. Haar hele verenpak bestaat nu uit een mengeling superwitte veren en creme kleurige.

En wat vind ze zichzelf mooi!

Om de zoveel tijd, wanneer wij in de buurt zijn, rekt ze zich helemaal uit, gaat op haar tenen staan en wappert heel hard met haar vleugels. Laatst wapperde ze zo hard dat ze zowaar een klein beetje vloog. Ze schrok er zelf van.

Maar ze doet het nu steeds vaker en wat vindt ze het toch leuk. Ze wappert er een eind op los. Geweldig.

En maar kijken of wij ook kijken. Want publiek is belangrijk voor Piep. En hoe harder wij roepen hoe mooi of dat ze nu wel niet is en wat ze wel niet goed kan wapperen, hoe harder ze tekeer gaat.

Dezelfde show krijgen we voorgeschoteld wanneer ze in het zwembad gaat. Eerst loert ze naar ons om te er zeker van te zijn dat ze onze aandacht heeft. Zo niet, dan maakt ze wel even wat kabaal. En met een half oog op ons gericht begint ze heel hard te zwemmen. En dan weten wij wel wat er volgt waardoor we inderdaad op het puntje van onze stoel zitten. Want het is heel erg leuk om te zien hoe Piep flink wat snelheid maakt om dan met een vaartje onder water te duiken. En weer naar boven te komen, nog steeds met een vaartje waardoor ze als een kogel uit het water schiet. Om meteen weer naar de bodem te duiken. Het is net alsof ze aan het jagen is. Op vliegjes of andere Piephapjes.

Maar het is een flinke show.

En dat weet ze.

Onze Piep….

Advertentie

6 gedachten over “Vliegambities

  1. Vliegen zal voor jullie toch niet de bedoeling zijn, stel dat ze weg vliegt. Lijkt me inderdaad een leuke show als ze in het zwembad duikt … Geloof niet dat ik al eens een gans in een zwembad gezien heb.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.