aanloper·alledag·beestenboel·bezoek·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·geluk·genieten·huisdieren·Humor·katten·katten voeren·kattenstreken·kattenvoer·mijmering·ontstressen·poezen·sfeer·tuinbezoekers·vakantie·vakantie opvang·vakantiegevoel

Dierenvriend herkend

unadjustednonraw_thumb_22725Meteen op dag 1 van onze aankomst op ons vakantie adres worden we herkend.

We arriveren in onze huurauto en laden de koffers uit. Op ons gemakje inspecteren we de werkelijk prachtige tuin van het complex en voelen eens met een teen aan het water van het zwembad om de temperatuur te controleren.

Heerlijk!

En wanneer we klaar zijn met ons rondje en terugkomen bij het terras voor de kamer zit er een poes op ons te wachten. Een jonge poes zo te zien. Ze is heel tenger gebouwd, vrij klein nog maar wel al duidelijk in verwachting. Ze begint met kopjes geven en ruikt eens uitgebreid aan ons. En blijkbaar worden we goedgekeurd want hierna is ze niet meer bij ons weg te slaan. En als we dan terugkomen van het boodschappen doen en wat verse kattenbrokjes in een bakje doen, is het hek van de dam. De hele avond blijft ze gezellig bij ons zitten en vraagt ze om aandacht. Uiteindelijk gaan we naar binnen en dan zien we haar vertrekken. Geen idee waarheen maar vast niet zo heel erg ver uit de buurt. We maken het grapje dat ze gaat rond vertellen dat er poezenliefhebbers in de buurt zijn en dat we morgen een hele meute op bezoek krijgen.

En dan begint dag 2. En ja hoor, ons kleine vriendinnetje heeft nummertje 2 meegebracht. Ook een vrouwtje maar een stuk ouder en groter. Moeders misschien?

Samen eten blijkt wat moeilijker. De één schrokt nog sneller dan de ander en voor we het weten zijn we aan het scheidsrechteren tussen twee katten. Dan nog maar eens naar de winkel voor voer. We halen een grote zak harde brokjes en een aantal blikjes met nat voer. Ja, dat gaat er wel in natuurlijk. Ons vriendinnetje van het eerste uur heeft blijkbaar nog andere adressen waar ze heen moet want zij is niet de hele dag aanwezig. Maar de andere kat blijft vanaf dag 2 in de buurt. En als wij buiten zijn, is zij er ook. Ze wordt heel graag aangehaald maar gaat zich net zo graag in onze buurt op een stoel liggen. Deze is blijkbaar graag bij mensen. Ze draagt ook een rood bandje dus ik neem aan dat er toch wel iemand is die voor haar zorgt. Nu, op dit moment dat ik aan het typen ben, ligt ze ook aan mijn voeten. En ze vind het geweldig aan haar gesnor te horen.

unadjustednonraw_thumb_226f9Zo vergaat het ons iedere vakantie.

Waar we ook heen gaan en waar we ook verblijven, altijd krijgen we er een tijdelijk huisdier bij. We hebben al honden gehad, eentje bleef zelfs slapen in een plantenbak naast de deur van ons huisje maar meestal zijn het katten. Één keer is zelfs onze halve vakantie opgegaan aan het onderzoeken van de mogelijkheden of we de betreffende katten niet mee konden nemen naar huis. Maar sommige situaties lossen zich zelf op en uiteindelijk bleek het niet nodig te zijn.

Ach, gezellig is het wel.

Kijk nou toch op de foto.

Is het geen schatje?

Advertentie

2 gedachten over “Dierenvriend herkend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.