alledag·beestenboel·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·carnaval·genieten·het weer·klussen·kweekkas·lente·lentezon·storm

Het mooiste weer van de wereld

Het is vrijdagmiddag en ik heb me toch al een boel gedaan! En dat komt door het weer. Lekker fris open weer met een zonnetje.

Zoals gebruikelijk ben ik vroeg op. Lees op mijn gemak de krant met een kop koffie. Voer de katten, kijk of ik Snor al ergens zie en maak alvast een kan koffie klaar voor manlief. Hoef ik het apparaat straks alleen nog aan te zetten en dan heeft hij lekker verse koffie.

Het begint alweer wat vroeger licht te worden. Dat betekent dat het voeren van de beesten voortaan weer door mij wordt gedaan omdat de beestenboel nu eenmaal functioneert met het licht en niet met de klok. Door manliefs ziekte slaapt hij zeker 10 uren en is hij nooit voor 8.30 uur beneden. En dat begint nu te laat te worden voor de beestenboel. Vooral voor de eendjes. Die laten luid en duidelijk horen dat het de hoogste tijd is om lekker rond te rennen in de wei.

175b

Wanneer alles rond het huis verzorgd is, en we ontbeten hebben, wandelen we een grote ronde met Luca. Zoals gezegd, het is heerlijk weer. Fris maar open en zonnig. De perfecte manier om energie op te doen. Na de wandeling poets ik de auto van binnen en van buiten, verf ik tussendoor een paar keer het plankje waarop een nieuw kattenluikje bevestigd moet worden, boen een tafeltje in, doe een grote opruimronde in huis, monteren manlief en ik samen het kattenluikje, eten we, drinken we koffie, doe ik nog wat boodschappen en dan nog is het pas 14.00 uur. En heb ik enorm veel zin om van de zon te genieten op een rustig plekje in de tuin.

Je kunt je niet voor stellen dat er gewaarschuwd wordt voor storm aanstaande zondag. Een storm met de naam Ciara. Zelfs bij ons in het binnenland zouden er windstoten tot 100 km per uur kunnen zijn. Dat betekent alles nalopen buiten. Moeten er spullen worden vastgesjord of binnen worden gezet? Hoe zal het mijn kas vergaan met zo’n weer? Het gebeuren met de kas van vorig jaar zit nog vers in mijn geheugen. En wat betekent het voor de evenementen die gepland staan dit weekend? Gaan die door? Hier in het dorp staat een grote tent voor een heel weekend feest, te beginnen met vrijdagavond de LVK-finale. Ik houd mijn hart vast.

Laten we hopen dat het allemaal mee zal vallen. De voorspellingen komen vaker niet dan wel uit. Maar voor het geval dat, lopen we toch maar alles na.

Fingers crossed!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.