actielijst·afwegingen·alledag·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·courgette·geluk·genieten·groente·klussen·lente·makkelijke moestuin·moestuin·onbespoten fruit·plannen·quality time·to do·tuinieren·werk

Mijn MM-plannen

Het is zover. Het hout is aanwezig, de mix is aangekomen. De kas staat op zijn plaats. Het MM avontuur kan beginnen.

Wat is nu toch dat MM, hoor ik jullie denken?

Welnu, dat is ons nieuwste project. Manlief en ik willen graag gezonde producten uit eigen tuin gaan eten. Geen groenten en fruit meer uit de winkel maar lekker spul uit eigen tuin. Zo weten we precies wat we eten en leveren we ook een bijdrage aan het milieu. Niks geen groente meer in plastic verpakt uit een ver land.

Maar dan niet met het werk en de tijd die in een gewone moestuin gaat steken. Nee, we gaan beginnen aan de Makkelijke Moestuin. (Meer informatie hierover kunnen jullie vinden op www.makkelijkemoestuin.nl).

Vooralsnog beginnen we met 4 bakken. Eens kijken hoe dat zal gaan. De planning is om binnenkort te kunnen gaan genieten van eigen tomaatjes, komkommers, courgettes, aardbeien en wat al niet meer. Ik wil een aparte bak met kruiden zodat we deze ook altijd vers op voorraad hebben.

En dus begonnen we afgelopen week aan de bakken. Manlief heeft ze met veel geduld (voor zichzelf) en liefde (voor mij) in elkaar gezet in toen ik naar het natuurhulpcentrum was. Daags erna heb ik ze voorzien van antiworteldoek en op hun plek gezet. Samen hebben we de laatste hand gelegd aan het goed plaatsen en vast zetten van het kasje. Gistermorgen ben ik met mijn Fiatje 500 plus aanhanger houtschors gaan halen. (Altijd lachen wanneer zo’n man me aan ziet komen, ha ha ha). Een groot worteldoek als ondergrond hiervoor, de bakken erop, gevuld met MM mix en water, en toen was de dag al heel ver om. Dat zei mijn rug me ook al, maar ja… Vandaag verder gegaan met de rasters en uiteindelijk de eerste 5 kruiwagens boomschors tussen de bakken verspreid. Ja, het was heet maar het geeft zo’n voldoening om het zo mooi te zien worden. Ik kan me de plantjes al helemaal voorstellen in de bakken. Maar dat moet nog even wachten tot woensdag, marktdag.

Daarbij moet ik ook nog ergens om extra MM mix uit want we hebben onverwacht twee langwerpige bakken met hekwerk gekregen van de bijna-buurvrouw.  Van mijn buurvrouw heb ik komkommer en courgetteplantjes gekregen dus dat combineert mooi met elkaar. Die kunnen in de langwerpige bakken.

Nog eventjes de puntjes op de i zetten en dan kan ik echt gaan beginnen! Ik kan niet wachten!

Met dank aan manlief en de buurvrouwen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie

4 gedachten over “Mijn MM-plannen

  1. 😂 nee hoor, je zegt niet zo iets… het kan wel idd maar daar hebben wij teveel bakken voor. En als het goed gaat komen er mss nog wel bakken bij! En daarbij is een beetje beweging niet slecht voor ons 😉

   Like

  1. Ja, de ganzenfanfare kennen we, die heeft in Valkenburg en Roermond ook rondgelopen… Vind dat toch een beetje minder moet ik zeggen. Maar ben benieuwd naar de MM, er reageren veel mensen die hier goed resultaat mee hebben. Dus dat is wel heel leuk!
   Jullie ook hele fijne dagen! Xxx

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.