aanloper·actielijst·balen·beestenboel·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·geluk·genieten·groot onderhoud·huisdieren·Humor·jaloezie·kater·kattekwaad·katten·kattenstreken·kattenzorgen·klussen·lente·lentezon·lijstjes·mijmering·natuur·ondeugend·poezen·rommel·to do·tuingans·voorjaar·weemoed·zomer·zomerklaar

Ruzie

Het is een lange dag geweest.

Tussen het gewone leven door, probeer ik de klusjes aan te pakken die steeds maar weer blijven opduiken. Ik kan er soms wel een beetje moedeloos van worden. Ik houd ervan om dingen af te maken. Om mijn lijst te kunnen afwerken. Maar de lijst groeit en groeit en komt nooit af. Frustrerend.

Aan de andere kant, ik weet dat deze dingen er gewoon bij horen. En hoe perfect wil ik het allemaal hebben? Kwestie van zaken en hun belang tegen elkaar afwegen.

En dus, ook na zo’n dag als vandaag, of eigenlijk juist na zo’n dag als vandaag, sluit ik de dag af achter in de tuin. Bij mijn beestjes, op het bankje. Even een momentje in de zon.

En weer sluit de beestenboel één voor één bij me aan. Eerst Luca. Die denkt dat ik nu eindelijk tijd heb om even met hem te ballen. Nou, heel even dan. Voor Luca is het natuurlijk nooit genoeg maar dat is dan jammer.

Ahhh, koffie…. Zon…. Even niks….

11138670_741295612651526_1815853387851353941_n-225x300En daar komt Saartje. Even kroelen en dan gaat ze lekker naast me liggen. Ook Maudje is in de buurt. Zij gaat wacht houden op de tuintafel. Juppie arriveert nog en blijft een beetje strijken langs mijn benen. Hij/zij neust even met Saar en dan gaat hij/zij ook liggen. Piep snatert zachtjes vanaf het gazon naar ons.

Wat een rust…

En dan duikt ineens, vanuit het niets, Snor op.

En is het gedaan met de rust.

Snor en Juppie, dat gaat niet zo goed samen. Snor vliegt dus bovenop Jup, een gekrijs van jewelste. En nu vindt Saar dat ze zich er ook mee moet gaan bemoeien. Met een enorme sprong belandt ze bovenop het vechtende duo. En voegt er haar gekrijs nog aan toe. Juppie rent weg en Saar en Snor vliegen er achteraan. Nou ja zeg! Saar helpt Snor! Terwijl ze het normaalgesproken goed met Jup kan vinden!

In een mum van tijd speelt zich dit af en is het ook weer rustig. De ruziemakers zijn ergens ver weg. Tja, behalve enige verontwaardiging dat Saar zich zo gemakkelijk in het gevecht mengt, kan ik hier verder niets aan doen. Niks van aantrekken dus maar…

Ach, nu is de zon alweer achter de daken…

Maar ja, het is ook alweer tijd om te gaan koken. Kachel nog even aanmaken. Hopelijk niet zo lang meer tot de dagen ruim langer worden en het warmer wordt.

Maar voor nu doen we het nog maar even met de kachel.

#Zininzomerenzon#

Advertentie

Een gedachte over “Ruzie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.