balen·beestenboel·broeden·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierenarts·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·ganzen·ganzengedrag·ganzenkuiken·ganzentaal·geluk·genieten·huisdieren·Humor·jaloezie·mijmering·natuur·paartijd·problemen gans·tuingans·vogels·weemoed·wegblijven·weidevogels

De boevrouw

thumb_IMG_5928_1024Ik ben bang dat het niks meer gaat worden tussen Piep en mij.

Iedere keer dat ik in de tuin ben of naar achter loop, begint ze met een vaartje naar de wei te waggelen. Terwijl we juist omdat zich dit voordeed, de laatste paar dagen de spuitjes door manlief hebben laten geven. Maar toch ben ik de grote boosdoener in het geheel. Dat ze nu weer een stuk beter loopt lijkt er niet toe te doen. Of dit koppelt ze waarschijnlijk niet met elkaar.

Natuurlijk speelt ook de factor Gijs een rol. Sinds een tijdje heb ik het draadwerk weer weggenomen in hun weitje omdat Piep blijkbaar niet slecht loopt door de acties van Gijs maar doordat ze iets aan haar pootje heeft. En omdat ze alle twee zo duidelijk naar elkaar zitten te smachten, heb ik toch maar weer het hekwerk geopend. Maar het heeft wel consequenties gehad. Doordat Piep door ons in haar ogen ‘mishandeld’ werd, bleef ze steeds vaker bij Gijs in de buurt. En Gijs heeft intussen besloten dat Piep toch wel een erg aantrekkelijk gansje is. Aan Mop heeft hij niks want die zit nog steeds te broeden dus dan is Piep bij nader inzien toch wel leuk. Ondanks Pieps pogingen om Gijs de tuin in te lokken, komt hij niet de tuin in. thumb_IMG_5708_1024Wel ligt hij aan het poortje zodat hij Piep kan zien maar ook Mop in de gaten kan houden. Want zodra Mop even van het nest af komt, spoedt hij zich wel naar haar toe. Best een zorgzaam type dus. Maar steeds vaker is hij in Pieps buurt te vinden en steeds minder komt Piep naar de tuin. Ook doordat Gijs zich altijd zo probeert te positioneren dat ze niet de tuin in kan. Dat is ook een methode om Piep bij mij uit de buurt te houden. Dat heeft meneertje wel snel in de gaten.

Maar goed, feit blijft dat Piep nu voor me wegloopt. En dat vind ik echt niet leuk. Het is heel goed voor haar dat ze nu een troepje heeft en vooral een mannetje. Het is alleen niet nodig dat ze bang wordt voor mij. Ik heb me voorgenomen om maar gewoon geduld te hebben. Dat lijkt me het beste in deze situatie. Wie weet hoe de situatie weer veranderd als Mop van het nest af komt. Of er wel of geen jonge gansjes zullen zijn en hoe Gijs zich dan weer gedraagt ten opzichte van Piep. Zeker omdat voorheen Mop steeds tussen Piep en Gijs in kwam. Letterlijk en figuurlijk. Dus mocht ze er behoefte aan hebben, dan is Piep natuurlijk weer van harte welkom in de tuin. En mag ze zo vaak als ze wil aan mijn veters komen knabbelen.

Graag zelfs.

Advertentie

2 gedachten over “De boevrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.