Column·dieren·Humor·ongedierte

Kriebels

Er zijn dingen waar ik spontaan zelf de kriebels van krijg als er alleen al over gesproken wordt!

Laatst zaten we bij elkaar met een aantal dames en toen kwam het onderwerp luizen op school ter sprake. Nou gebeurt dit nu eenmaal en er kan ook van alles tegen worden gedaan maar alleen het idee al zorgt ervoor dat ik spontaan aan mijn hoofd begin te krabben. En dat gaat dan niet weg!

En de tijd van kriebeldingen begint weer.

Bij Maudje zag ik vandaag een rode teek door haar vacht lopen. Ze nestelen zich niet omdat wij onze poezen iedere maand met een pipetje druppelen tegen vlooien en teken. Maar toch. Ze liep er. En als ik iets vieze beestjes vindt dan zijn het wel teken. Heel voorzichtig heb ik de teek uit haar vacht gehaald ervoor zorgend dat de teek niet in mijn vel zou gaan bijten. Dus na wat gedoe met een memoblaadje waar ik de teek uiteindelijk op vervoerde heb ik deze daarna door de afvoer weggespoeld. Voor de zekerheid met veel heet water. Nu moeten we de poezen maar weer geregeld controleren en kammen.

Heltzelfde verhaal geldt voor vlooien. Toen we, heel lang geleden, in een huurhuis woonden met vaste vloerbedekking is het zomers bloedheet geweest. We gingen een paar dagen weg en lieten onze poezen goed verzorgd achter. Ze mochten in de tussentijd wel buiten komen maar niet op de slaapkamers. Toen we bij thuiskomst op de slaapkamer onze spullen aan ’t uitpakken waren, moest ik de hele tijd aan mijn benen vegen. Jeuk! Net alsof me iets aan ’t bijten was. En dat was ook zo. Doordat er een aantal dagen geen voedseltoevoer was geweest voor de vlooien in het tapijt (waarvan we nu wisten dat die er zaten), begonnen ze als een gek te springen naar de eerste de beste voedselbron die voorhanden kwam. En dat waren mijn benen. Je zag ze zelfs omhoog springen in de banen van het licht! Vanaf die tijd zweer ik bij gladde vloeren. Geen tapijt meer voor ons.

Wat de kippen betreft moeten we een slaapstok gaan aanbrengen in het hok. Langzaam aan wordt het ’s nachts weer warmer en hoeven ze niet meer tegen elkaar aan te kruipen. Met een slaapstok kan ik de bloedluizen, die er ongetwijfeld weer gaan komen, beter bestrijden. Zo zielig, kippen met bloedluizen. Ze worden helemaal kaal, leggen geen eieren meer en jeuken zich de hele tijd. Ze worden gewoon ziek. Ook gewone luisjes vinden de weg naar het kippenhok. Geregeld de boel goed schoonmaken is daarom noodzaak. Al eens eieren geraapt uit een hooinestje waarin luisjes zitten? Je hele hand zit vol, ze beginnen meteen te kruipen en…

Bah, al schrijvende moet ik me de hele tijd op mijn hoofd jeuken. Getsiederrie wat een rotbeestjes.

Gisteren was op het nieuws dat doordat mensen steeds meer reizen, ze ook bepaalde zaken mee naar huis nemen waar je niet direct op zit te wachten. Het ging over zwarte bedwantsen.

Nu is een Nederlandse wants al geen pretje vind ik, ze stinken heel erg als je ze per ongeluk aanraakt. Maar het idee dat je hele bed ermee vol kan zitten en dat die dingen je dan gaan bijten in je slaap! Brrrrr! Verder zijn ze niet schadelijk maar het idee! En, werd er ook nog vermeld in het nieuws, gif spuiten helpt niet want daar kunnen ze goed tegen! Ahhh!

Zo. Moet dringend douchen.

Fijne dag nog!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.