Onze beestenboel

Over ons …

IngridMet manlief, mijn maatje, hebben we het voorrecht om in een gebied te wonen waar de natuur gewoon via onze tuin onze wereld binnen komt. Samen met onze beestenboel genieten we hier volop van.

Hoe mooi is dat?

Bovenstaande, gekoppeld aan een goed observatievermogen, heeft me doen besluiten om te gaan schrijven over de belevenissen rondom ons.

Maar dat gebeurde pas met de komst van Piep.

img_7870

Piep

Door omstandigheden door mij uit haar ei gehaald en daarom ben ik middels inprenting meteen tot moeder de Gans gebombardeerd. Piep werd niet geaccepteerd door haar ganzenfamilie en is daardoor opgevoed door manlief en mij. Waarschijnlijk werd Piep niet geaccepteerd omdat ze verschillende lichamelijke handicaps had. Dat is hard maar heel gewoon in de dierenwereld. Piep heeft daardoor een heel ander ganzenleven gehad dan de gemiddelde gans. Helaas is ze maar 4 jaren bij ons mogen zijn. Maar wat voor een jaren!

IMG_1683_1024

Saartje en Maudje

Onze poezenzusjes. Ondanks dat het zusjes zijn verschillen ze van elkaar als dag en nacht. Saartje is een schildpad, Maudje is zwart-wit. Maudje is van nature best wel flink, Saartje is een magere spriet. Saartje is het liefste buiten, Maudje het liefste binnen. Beide zijn ze graag bij ons in de buurt. Maudje vooral wanneer er iets te eten op tafel staat. Helaas is ook onze Saar ons ontvallen. Iets wat vooral voor Maudje een hard gelag is….

cropped-93c.jpgSnor

Onze aanloopkater. Geen idee hoe oud hij is. Hij is enorm groot, zwart-wit en zeer geïnteresseerd in onze meisjes. Ik denk dat het een raskat is, waarschijnlijk een Noorse boskat. Inmiddels loopt hij al een aantal jaren rond bij ons en zijn we behoorlijk vertrouwd geraakt samen. Dat is echter niet vanzelf gegaan.

cropped-img_3680-8.jpgDe ganzen

Onze troep bestond uit 7 ganzen, nu zijn het er nog 4. Gijs en Meisje zijn verhuisd en dit zorgt voor meer rust in de groep en in de wei. En wie weet, kunnen we volgend broedseizoen nieuwe gansjes verwelkomen…

De kippen

Onze kippentroep, 8 stuks op dit moment, bezorgt ons behoorlijk wat werk. Denken we net dat alles nu wel goed is afgemaakt zodat de kippen geen smakelijke hapjes hoeven te zijn voor de roofdieren om ons heen, ontsnapt er weer eentje. Ze vinden het heerlijk om los in de wei rond te rennen. En dat is het natuurlijk ook ware het niet dat ze zo’n lekkere hapjes zijn.

IMG_0319

cropped-71e.jpg

De drieP’s

Onze drie Indische loopeendjes die sinds het voorjaar van 2018 onze beestenboel hebben versterkt. Wat een lol hebben we met ze. Met name manlief. Ze snateren en kwekken maar door de hele dag. Ook zij vinden het gezellig wanneer we buiten zijn en zijn dan meteen in onze buurt te vinden. Maar hun grootste hobby is toch wel het kriskras doorkruisen van onze tuin en wei om allerhande smakelijke hapjes te verorberen. Onze buxus vaart er wel bij.

img_3681

Luca

Luca is de hond van mijn schoonmoeder die naast ons woont. Hij is net zo oud als onze poezen en doordat ze samen zijn opgegroeid zijn het goede maatjes. Luca is verzot op balletjes. Eigenlijk is verzot niet het juiste woord, hij is over-gefixeerd op balletjes. Of eigenlijk op alles wat maar gegooid kan worden.

Advertentie