alledag·beestenboel·bezinning·bijpraten·boomkikker·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·coronavirus·dieren·geluk·genieten·huisdieren·lichtpuntjes·mijmeren·mijmering·moestuin·natuur·quality time·steenuilen·zon·zorgen

Genieten…

Ondanks dat er veel om ons heen gebeurd, dingen die me verdrietig maken en zorgen geven, zijn er toch ook de nodige geluksmomentjes. Weten jullie het nog? Het woordje momentgenieter? Het zijn die dingetjes die zorgen dat je er weer tegenaan kunt. Dat je je kunt herpakken. Gelukkig zie ik ze nog. Die kleine dingetjes.

Eén van die dingen is het bestellen van eten bij de lokale restaurateurs. Zo kunnen we hen toch een beetje steunen in deze moeilijke periode. Sinds kort bestellen we daarom één keer per week iets lekkers, iedere keer bij iemand anders en gaan we ervoor zitten. Tafel mooi gedekt, werkkleren vervangen door nette, een aperitiefje, lekker eten, goed gezelschap en een heerlijke lange nazit. Afgelopen weken kon dat buiten, in het zonnetje. Met een uitdijend gezelschap. Heerlijk. Voor vandaag staat er weer iets lekkers op het menu maar daarvoor zullen we binnen de tafel dekken. Ook gezellig. Ik verheug me er al op.

195. meerkikkertjeAndere kleine dingetjes zijn de cadeautjes van de natuur. ‘Onze’ kikker die gewoon blijft zitten wanneer ik water geef in de moestuin. Hij laat zelfs over zich heen sproeien. De eerste keer dacht ik dat het per ongeluk was maar toen ik een paar keer de sproeikop over hem heen bewoog, bleef hij lekker zitten. Het concert van de boomkikkers, concurrerend tussen de ene kant van de haag met de andere. Het mooie lichtgroen van de lente. De bloesem aan de bomen. Hoe mooi de zon tussen de ontluikende bladeren van de kastanjeboom doorschijnt. Hoe goed de zaailingen het doen in de kweekkas en in de moestuin.

Maar ook dingen als ons gepoetste en opgeruimde tuinhuis, de tuin die er netjes bij ligt, de beukenhaag die eindelijk in de grond zit. Het gevoel van ‘na gedane arbeid is het goed rusten’.

En nieuws over de steenuiltjes natuurlijk. De kast achter in de wei is leeg jammer genoeg. Maar voor het huis in de fruitwei zit een vrouwtje te broeden op vier eitjes. Toevallig is er gisteren een controle geweest en de verwachting is dat de eitjes volgende week uitkomen. De volgende controle is weer over twee weken.

Het zijn de kleine dingen die het doen. Ook nu.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.