beestenboel·bezoek·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·geluk·genieten·Humor·lente·natuur·natuurgebied·Ringen steenuil·steenuilen·vogels·voorjaar·wild

Steengoed nieuws!

12662463_1677488942502154_7766815831415193310_nHet is 29 januari en we hebben toch leuk nieuws gehad!

Vanmorgen hebben we bezoek gehad van Geco.

Ja inderdaad, de meneer van de steenuiltjes. Het is alweer een tijdje geleden dat ik over de steenuiltjes heb geschreven maar zo’n goed nieuws is het vermelden waard.

Geco is vanmorgen één van de marterproof-kasten komen controleren met iemand die nog moest leren ringen. Omdat wij een kast hebben waar grote zekerheid is op een steenuilenbezetting, was onze kast uitverkoren voor een bezoekje.

En wat denken jullie?

De kast is bezet! Het steenuilenvrouwtje van de vorige jaren is weer terug en dit keer met een nieuwe partner. Het mannetje had nog geen ring om dus is het geen mannetje van hier uit de buurt. In ieder geval nog geen bekende van Geco en Fred. Deze vogel is uiteraard meteen geringd zodat hij ook te volgen is voor de steenuilenwerkgroep.

Dat biedt natuurlijk ook hoop voor de kast achter in de fruitwei. Misschien dat één van de jongen van vorig jaar deze kast komt opeisen als territorium. Dat zou wel heel erg leuk zijn. Maar het is nog vroeg. Het broedseizoen begint eind februari, dus tot die tijd wordt er gezocht naar een goed territorium.

Dus allemaal duimen. Het zou fantastisch zijn als allebei de kasten een steenuilenbezetting zouden hebben dit jaar!

Advertentie

2 gedachten over “Steengoed nieuws!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.