alledag·beestenboel·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·ganzen·ganzengedrag·geluk·genieten·gevaar·herfst·het weer·huisdieren·Humor·jaargetijden·katten·mijmeren·natuur·poezen·seizoenen·sfeer·storm·wandelen·weemoed·weidevogels·wind

Storm

thumb_img_3420_1024Wanneer ik dit schrijf is het 20 november en het stormt.

Windvlagen die je bijna omver blazen en windstilte wisselen elkaar af.

Er is een advies uitgegaan om vandaag niet het bos in te gaan. De bomen die deels nog hun bladeren hebben, vangen teveel wind waardoor er takken zullen afbreken en het niet verantwoord is om nu te gaan wandelen in het bos. Dan maar door het open veld maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn. Inderdaad liggen er op de weg veel afgebroken takken die een heel stuk zijn meegewaaid. Het bemoeilijkt het lopen voor mij (iets aan mijn voet) waardoor we ons al snel omkeren. Terug naar de kachel.

Het was me het dagje wel.

De bevestigingen van het elektrisch openingssysteem van onze nieuwe poort zijn los gewaaid. Zo’n grote druk levert de wind hier op. Hij staat pal op het huis. De poort staat tussen de huizen in en vangt enorm veel wind. En ofschoon we al rekening hadden gehouden met deze enorme krachten, blijkt het niet genoeg te zijn. De ijzeren koker is gewoon verbogen ter plaatse van de bouten die hierdoor los zijn gekomen. Ook de gietijzeren lampen aan de voorgevel zijn gedurende de dag losgeraakt. Deze hebben we moeten afpakken om te voorkomen dat ze kapot zouden vallen.

Ik houd niet van wind. Windstoten in deze mate dan. Ik word hier enorm onrustig van. Laat maar regenen, sneeuwen, hagelen, maakt allemaal niet uit. Maar geen wind.

Op het nieuws wordt deze de storm de eerste herfststorm genoemd. De eerste pas, zo laat in de herfst. Zijn we er eigenlijk nog goed van af gekomen. Aan de andere kant, in het voorjaar hebben we onze portie wind toch wel gehad.

Achter in de wei zijn de wateremmers omgewaaid. De emmers en de eetbakken vind ik terug tegen het hekwerk aan de andere kant van de wei. Zo her en der ligt er nog van alles om. Onze ganzen daarentegen hebben geen last van de wind. Ook Piep niet. Zij geniet van haar rondjes in het zwembad en pikt genoeglijk op de rondvliegende blaadjes. Het lijkt er zelfs op dat ze geniet.

De poezen vinden het allemaal maar niks. Zij zijn een groot deel van de dag binnen. En als op een bepaald moment de kachel wordt aangemaakt zijn ze met geen paard meer naar buiten te krijgen.

Ik kan ze geen ongelijk geven.

Wat heet?

Dat ga ik ook doen!

Advertentie

2 gedachten over “Storm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.