bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·fruit·fruit verwerken·groente·inmaken·kweekkas·makkelijke moestuin·moestuin·onbespoten fruit

Champignons!

Een tijdje geleden kwam er een leuk idee langs op internet.

En omdat ik altijd wel in ben om iets nieuws te proberen dacht ik: “Nou, dat gaan we eens bestellen…” Zo gezegd, zo gedaan.

Natuurlijk ben ik er meteen mee aan de gang gegaan toen het pakketje kwam. Het bleek dat de handleiding geen overbodige luxe was. Er zijn toch een aantal stappen die je goed moet volgen maar… daarna heb je dan wel zelf champignons gekweekt. Geen massa’s maar toch, echte champignons.

Ook hier gaat het vooral om het uitoefenen van geduld. Grijns. En inderdaad. De champignons trokken zich er niks van aan dat ik ze dagelijks even de grond uit kwam kijken tijdens het bevochtigen. Maar op een dag zag ik een paar ieniemini witte hoedjes en ze werden snel groter. De eerste oogst bestond uit drie grote mooie witte champignons. En aan de aarde te zien belooft deze nog veel meer.

Het is een leuk proefje om te doen. Zichtbaar resultaat stemt me altijd tot tevredenheid. Ik vraag me alleen af of je dit zelf ook niet op iets grotere schaal kunt doen. Daar moet ik me eens in verdiepen. Is alle grond geschikt? En gebruik je dan de champignon zelf voor de sporen? Of is het beter om champignonaarde ergens uit te halen? Aarde die dus al sporen bevat? Of de schimmel eigenlijk…

Maar eerst houd ik me nog even bezig met het verwerken van de enorme massa’s die de wei nu oplevert. Er zijn volop aardbeien die ik verwerk tot jam of compote, peren en appels die ik weck, tomaten en pruimen zitten al in de chutney, de eieren leveren nog steeds heerlijke advocaat op, de druiven beginnen te rijpen, komkommers en courgettes die verwerkt willen worden, paprika’s, heel veel Spaanse pepertjes…. Dus jullie zien het. Er ligt nog werk genoeg.

De champignon-plannen moeten even on hold.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie

7 gedachten over “Champignons!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.