Column·dieren·ganzen·Humor·lente·lentezon·vogels·weidevogels

Zomers verlangen

Het is al een aantal dagen op rij heerlijk weer. Zomerse dagen in april. En wat kan ik daar van genieten. Genieten zolang als het duurt. Ik neem aan dat er nog wel een portie regen of slechte dagen aan zitten te komen.

Ook Piep geniet. Ik weet niet of het weer haar ook maar iets uitmaakt maar ze heeft heel goed in de gaten dat ‘zon’ betekent dat ik veel buiten ben. Zal afkicken worden mocht het weer minder worden.

IMG_1746Maar daar denken we nu even niet aan. Het is drie uur geweest en ik heb besloten dat mijn werk voor vandaag erop zit. Nu is het heerlijk zitten achter in de tuin op het bankje uit de wind. Stukje schrijven op de Ipad en af en toe eens even drinken aan mijn eerste ijskoffie van dit jaar. Lekker! Af en toe waait de wind de bloesem mijn kant op. Ook Piep drijft in het water tussen de bloesem. Het ruikt lekker en ziet er heel romantisch uit. Zal ik even naar binnen lopen om mijn camera te halen? Ondertussen wordt het steeds drukker in mijn omgeving. Maudje heeft zich op een tuinstoel naast me genesteld en zucht eens tevreden. Even later hoor ik wat hoog gemiauw en dat betekent dat onze Saar in aantocht is. En ja hoor, ook zij gaat er eens lekker bij liggen. Tja, dan kan ik toch niet opstaan? Dan maar geen foto van Piep in de bloesemzee. Het is niet dat we een gebrek aan Piepfoto’s hebben. Dat bepaald niet.

Zo uit de wind gezeten schijnt de zon heel fel. Daarop vooruitlopend had ik al een rok en t-shirt aangetrokken. Het enige nadeel op dit moment van deze kledij is dat deze niet helemaal Piep bestendig zijn. Ze wilde al uitgebreid knabbelen op mijn tenen, die dat niet zo heel erg waarderen. Slippers ok maar tenen nee. Ook mijn blote benen en armen moeten er aan geloven. Alles moet onderzocht worden. Met de snavel en nee, dat is inderdaad niet zo fijn. Dan maar even knuffelen op schoot. Ja hoor, dat kan wel. Niet te lang want Piep heeft het ook warm. Ze gaat na het knuffelen ook meteen het water in. Even afkoelen.

O, wat kan ik me verheugen op die dagen dat je om af te koelen gewoon even het water in plonst. En dan weer gaat zitten in de zon, gewoon genieten van de warmte op je huid en een zacht briesje. De geluiden van de vogels en in de verte, de geluiden van de rest van de wereld. Aangenaam veraf.

Rust, stilte, zon, alles om me heen wat me lief is, een lekker drankje en een goed boek.

Ahhhh….. Laat de zomer maar komen…

IMG_1726

Advertentie

Een gedachte over “Zomers verlangen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.