alledag·beestenboel·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·geluk·genieten·huisdieren·Indische loopeenden·katten·lichtpuntjes·lief·liefde·loopeenden·mijmeren·mijmering·oppas·thuis·weidevogels

Mama Maudje

84b.jpgOnze Maudje heeft een nieuwe roeping gevonden.

Ze heeft zichzelf uitgeroepen tot lijfwacht van de 3P’s.

En die vinden dat goed.

Overal waar de 3 P’s gaan en staan, is Maudje in hun buurt. Ze ligt een eindje bij ze vandaan op het gras of op de tafel. Ze ligt op de rand van het zwembad wanneer ze zwemmen of ze ligt aan de andere kant van de haag waar ze aan het rondneuzen zijn. Ze ligt naast de ren wanneer de eendjes vast zitten of in de beukenhaag daar waar ze aan ‘t eten zijn. Het is erg vermakelijk om te bekijken.

Wat zou Maudje nu in hen zien? Zit ‘t in de kleurstelling? Maudje is zwartwit en twee van de eendjes ook. Roept dat de moederlijke gevoelens op? Of komt het doordat wij zo heel erg op de eendjes letten dat Maudje dat nu ook tot haar taak rekent? Geen idee maar leuk is het wel.

84f

En de eendjes vinden het prima. Ze moesten er eerst natuurlijk wel even aan wennen maar nu vinden ze het de normaalste zaak van de wereld. Ze schrikken niet van haar en lopen ook niet voor haar weg. Voor Snor wel ofschoon die ook zwartwit is. Snor zou ook wel eens aan hun willen snuffelen. Hij probeert vaak genoeg om dichterbij te komen. Maar aan zijn goede bedoelingen twijfel ik toch een beetje. En de eendjes ook blijkbaar. Iets wat ik heel verstandig van ze vind.

Maar goed, Maudje en haar eendjes. Alweer een bijzondere band binnen onze beestenfamilie.

Een bijzondere band tussen bijzondere beestjes…

 

 

Advertentie

2 gedachten over “Mama Maudje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.