beestenboel·bezoek·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·egels·geluk·genieten·Humor·nachtdieren·nachtfoto·wildcamera

Spannend!

thumb_IMAG0007_1024Ik kan niet wachten!

Ik heb me wat nieuw speelgoed besteld 🙂

Het is zo leuk om de egeltjes te zien maar ik baalde als een stekker dat je de helft niet ziet omdat het zo donker is. Daarbij heb ik al vaker tegen manlief gezegd dat er achter in de wei op bepaalde plaatsen holletjes in de grond zitten die mijn nieuwsgierigheid ontzettend wekken. Wat zit daar in? Wat woont daar? Een muisje, een hermelijn, een wezel?

Een speurtocht op internet (lang leve internet!), bracht me bij een site waar ze natuurcamera’s verkopen. Geweldig! Precies wat ik hebben moet!

Klein overleg met manlief wat betreft de technische details van het apparaatje en ja hoor, bestelling geplaatst. Vandaag is hij aangekomen. Meteen de handleiding doorgespit, de camera ingesteld en nu draait het ding. Een klein cameraatje dat opnames, foto en film, kan maken in het donker. Alles is in te stellen. Het ding heet zelfs Wildcamera! Dus nu ben ik zoooo benieuwd naar de film en foto’s van de egels. Heb ik het ding goed ingesteld, staat de richting goed, hangt hij niet te hoog? Allemaal zaken die nog even wat preciezer moeten worden ingesteld zodra de eerste beelden zijn gemaakt.

Nu draait hij nog even proef. Als het goed is, is morgen te zien hoe ik de brokjes bijvul, hoe manlief thuis komt met de fiets, hoe hij even van buiten naar binnen praat met Saartje en of de egeltjes lekker aan ’t eten zijn, met hoeveel ze zijn, hoe laat ze komen en wat de maanstand is op dat moment. Wat dat laatste betreft, dat weet ik ook niet helemaal wat ik daar nu mee moet maar wie weet, komt dit ooit nog ergens van pas.

Advertentie

Een gedachte over “Spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.