alledag·beestenboel·bezinning·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierenzorgen·ganzen·het weer·huisdieren·kerstboom·natuur·poezen·spechten·storm·wind

Storm

Wat zou de specht hier nou zo interessant aan vinden?

Er wordt flinke storm voorspelt met windstoten van 100 km per uur. Dat is niet niks.

Ik kijk eens naar buiten, naar onze kerstboom. Na overleg met manlief besluiten we dat dit het moment is om manliefs project ter ziele te laten gaan. Hij haalt zijn tractor en even later zie ik hem sjorren aan de spanbanden. En weer een tijdje later zie ik de boom mijn keukenraam weer passeren maar dan in omgekeerde richting. Abmarsch kerstboom. Met dank voor de lach. Helaas voor de boom is een terugplaatsing niet mogelijk. Dus wordt hij plat gelegd om te wachten op een moment dat de motorzaag hem in stukjes zal zagen om hem uiteindelijk in onze kachel te laten belanden. Maar dat zal nog even duren.

Goed, de storm dus.

Vannacht word ik wakker van het geraas. Het is alsof een goederentrein mijn bed passeert. Wat een lawaai en een geweld! De regen klettert tegen de ramen. De wind raast vol tegen ons huis aan komend vanuit het open veld. De poezen vinden het niks. Ze zitten rechtop op bed met gespitste oren rond te kijken. Ik sta op en doe alle deuren naar de kamers aan de voorkant van het huis dicht. Dat scheelt alweer iets wat betreft het geluid. Ik kruip weer terug in bed, manlief snurkt gewoon door alles heen. Het is dat ik mijn oren niet echt kan spitsen maar zo lig ik nu wel te luisteren. Te luisteren naar de regen tegen de ramen, de wind die om het huis buldert. Luisteren of ik niks hoor klapperen of rondvliegen. Me afvragend wat we morgen zullen aantreffen. Hoe zou het met de ganzen zijn? Zouden de pannen nog wel op het kippenhok liggen? Hopelijk gebeurt er niets met het gaas over de kippenren. Zou Snor ergens veilig weggekropen zijn? Ik denk het wel, hij is niet voor één gat te vangen…. Hoor ik nou de schutting kraken?

Maar ergens tijdens al dit gedenk ben ik toch in slaap gesukkeld en word ik, zoals gebruikelijk, wakker net voordat de wekker zal gaan. Saartje is intussen op mijn benen gaan liggen. Ze vindt het duidelijk geen weer om op te staan. Ik schuif haar aan de kant, sta op en krijg de indruk dat de wind ietsje minder is. Het geraas is overgegaan in stormvlagen.

Straks maar even een kleine inspectieronde doen….

Advertentie

3 gedachten over “Storm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.