buiten leven·buitenleven·buitenwonen·courgette·inmaken·recepten

Courgette zoet zuur

1 kg courgette schoongemaakt gewicht,

2 uien fijngesneden,

3 eet zout,

500 ml natuurazijn,

300 g suiker,

2 heel kurkuma (geelwortel/ koenjit),

3 heel mosterdzaad.

Was de courgette met schil, snijd ze in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Maak de uien schoon. Meng de courgette en de uien. Strooi hier het zout over en laat een paar uurtjes staan. Schep dit daarna in een vergiet en spoel goed af. Laten uitlekken. Ondertussen de rest in een grote pan doen en aan de kook brengen. Laat enkele min doorkoken en doe dan het mengsel erbij. Weer aan de kook brengen en dan 5 min zachtjes laten koken. Daarna het mengsel overdoen in schone potjes, tot de rand vullen en dichtschroeven. Omgekeerd wegzetten en af laten koelen. Het zoetzuur is het lekkerste als het minimaal 3 weken heeft kunnen intrekken maar kan ook meteen gegeten worden. Lekker in de salade, of bij oude kaas….

Smakelijk!

Advertentie

8 gedachten over “Courgette zoet zuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.