beestenboel·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·eieren·ganzen·ganzengedrag·ganzenkuiken·ganzentaal·geluk·genieten·huisdieren·Humor·jaloezie·lente·natuur·seizoenen·tuingans·vogels·weidevogels

Pieps nestje

En ze flikt het weer. Ja hoor.

In de zoektocht naar meest aparte nestjes moeten Pieps voorkeuren toch zeker in de top drie eindigen.

Wat hebben we allemaal al niet gehad?

Een kop in de haag, kont op het gras nest. En maar denken dat niemand haar ziet en maar parmantig zitten te zitten.

Een nest van tuinslang. Met een blik van ‘wie doet me wat’.

Een nest van een papiertje. Zo van, als ik maar vaak genoeg schuif met dit papiertje dan gaat het wel passen. Echt hoor…

Een nest van brandnetels op de mesthoop. Mmmm. Was een beetje moeilijker om Piep te voeren toen.

En dan nu het nest in het vangnetje. Nog wat blaadjes erin en mevrouw is klaar.

thumb_IMG_4684_1024Binnenkort zal ze dan wel beginnen aan haar echte nestjes. Ben benieuwd of ze deze in de wei gaat maken of toch weer in de tuin.

Belangrijk punt blijft dan toch nog steeds het ontbreken van enige toenadering door Gijs.

Gijs is op het moment alleen nog maar in Mops nabijheid te vinden. Sowieso mag hij van Mop niet in Pieps buurt komen want dan komt ze meteen tussen Piep en Gijs in staan. Hoezo jaloers? Maar ook Piep vindt Gijs nog steeds niks. Op een halve meter afstand is oké maar o wee als hij dichter in haar buurt komt. Vooralsnog lopen Mop en Gijs gezellig samen rondjes in de wei en loopt Piep heel ergens anders in de wei. ’s Avonds zitten ze wel allemaal bij elkaar maar dat is meer voor de veiligheid lijkt me.

Mop is ook al druk doende met het zoeken naar een goede plek voor haar nestje. Ze is geregeld in het door manlief getimmerde hokje te vinden. Ik heb hier een grote berg hooi in gegooid zodat ze hier misschien de beste condities vindt voor het te bouwen nest. Hopelijk wel. Dit is in onze ogen de meest veilige plaats. En Mop heeft wel goede vooruitzichten op kleine gansjes. Helaas ontbreken die bij Piep zolang Gijs niet dichterbij mag komen.

Niet dat ik dit heel erg vind.

Piep zou dan alleen voor haar kleintjes moeten zorgen. Met onze hulp natuurlijk. Maar om van de zomer het zwembad met een hele bende gansjes te moeten gaan delen, gaat me toch ietsje te ver. Of Mop zou zich hiermee gaan bemoeien lijkt me. En dan is Piep haar kleintjes ook kwijt. En kan Piep wel kleintjes krijgen? Hoever gaan haar afwijkingen? Om haar nu drie weken te laten broeden op eitjes waar of iets mee is of die niet uitkomen om wat voor reden dan ook, is ook zielig. Dat weten we nog van Mop vorig jaar. Helemaal vies en vermagerd ondanks het voer dat we haar extra gaven en dan toch geen resultaat. Heel zielig allemaal.

Maar misschien maak ik me wel zorgen om niks, controlefreak die ik kan zijn.

En op het moment gebeurt er ook nog helemaal niks waar ik me zorgen om moet maken.

We zullen het dus maar gewoon aanzien. En kan het zomaar zijn dat Piep zelf voor een oplossing zorgt.

Ze heeft ons wel vaker verrast, dus wie weet…

Advertentie

4 gedachten over “Pieps nestje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.