aanloper·alledag·balen·beestenboel·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·geluk·genieten·huisdieren·Humor·kater·katten·katten voeren·kattenstreken·kattenzorgen·mijmering·poezen·tuinbezoekers

Het hok van Snor. Toch?

unadjustednonraw_thumb_22695Onze pogingen om Snor in het hondenhok te laten ‘wonen’ zijn tot nu toe niet gelukt.

Wat heet niet gelukt?

Snor ziet het volgens mij helemaal niet zo zitten, dit nieuwe optrekje.

We hebben geprobeerd om hem er in te lokken met slagroom. Toch het ultieme lokmiddel normaalgesproken maar vonden een ingezakt hoopje geelwit spul terug in het bakje. Meneer had zijn neus niet eens in het hok gestoken. Ook het smikkelpaadje met kattesticks dat ik voor hem had uitgelegd, leverde niet het gewenste resultaat op helaas. Tot aan het hok en de eerste drie stukjes in het hok, die waren op. De rest is blijven liggen. Zelfs zijn lievelingskostje aan zacht voer heeft hij gewoon laten staan. De gebakken vis? Laten liggen! Misschien dat hij zich gaat bedenken wanneer het gaat regenen of het een stuk kouder gaat worden maar voor dit moment ziet hij ‘zijn’ hok duidelijk niet zitten. Of liever gezegd: staan.

Intussen denken zijn medetuingebruikers hier duidelijk anders over.

Maudje gaat wel eens in het hok zitten en zit dan vanuit de opening alles wat er gebeurd op het terras in de gaten te houden. Handig, zeker als het regent. Vooral de nieuwe buurtjes die komen snoepen van Snor zijn harde brokjes en zijn melk, die houdt ze met argusogen in de gaten. Zodra de poesjes zich laten zien, gaat ze ze achterna.

Saartje ging nog wel eens in het hokje kijken maar doet dat niet meer sinds Snor haar daar in een hoekje dreef. Waarschijnlijk precies de reden dat Snor niet in het hokje gaat. Als hij erin zou gaan, zit hij in het nauw voor zijn gevoel. Dat niemand hem hier iets zal doen weet hij natuurlijk niet. Zijn ervaringen spelen hem nu parten ben ik bang. Of ons, wie zal het zeggen.

En dan is daar Juppie nog. Juppie maakt dankbaar gebruik van het hok om eens lekker op het fleecedekentje te gaan liggen wanneer zijn vrouwtje hem vergeten heeft. Net zo dankbaar smikkelt hij dan van de brokjes en de melk. Dat is niet erg. Dat vul ik graag weer bij. En als mocht blijken dat het hok voor Jup een goede oplossing is, is dat ook niet erg. Kan hij tenminste ergens droog liggen wanneer hij niet meer het huis in kan, om wat voor reden dan ook.

We zullen het nog even aanzien. En het nog even een kans geven.

Wie weet is het ook in dit geval zo dat de aanhouder wint.

unadjustednonraw_thumb_22a7d

 

Advertentie

2 gedachten over “Het hok van Snor. Toch?

  1. Ik denk dat zo’n hok, open en bloot en groot … vol in het zicht … Niet aantrekkelijk is voor een kat. Een klein knus en verborgen plekje zou wellicht meer geschikt zijn. Mijn ervaring is dat ze het liefst in iets liggen wat eigenlijk net te klein voor ze is.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat klopt helemaal Sandra. Hebben die van ons ook het liefste. Maar Snor is daarop een uitzondering. Steeds weer blijkt dat hij overzicht moet hebben En wij dachten dat we dit alles konden combineren met dit hok.En zoals gebleken is zaten we toch wel goed hiermee. Maar dat is iets voor een volgende blog. 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.