beestenboel·bezoek·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·ganzen·ganzengedrag·Humor·Indische loopeenden·loopeenden

Pok! Pokpokpokpokpok!

De eerste keer dat het gebeurde, alweer een tijdje geleden, dacht ik dat het de bons van een vogel was die tegen het raam was gevlogen. Ik stond op vanachter mijn bureau, deed de deur open en keek langs de gevel maar er was niets te zien. Niet op de grond, niet op het gras.  Alleen de eendjes die een beetje in de buxus zaten te wroeten op het terras. Vreemd…

Nu is het geval dat wanneer ik achter mijn bureau zit, je een kanon kunt afvuren maar dat ik dat dan niet hoor. Zo intensief kan ik bezig zijn met iets. Ik heb dan ook niet meteen door dat de eendjes iets te maken hebben met de bons die ik heb gehoord. Gevolg is nu wel dat mijn aandacht niet helemaal meer bij mijn bureauwerk is maar met een half oor gericht is op de tuin. En dan gebeurt het weer.

Pok! Maar nu gevolgd door pokpokpokpokpok! Nogal dringend. Ik kijk weer op en drie paar schrandere donkere oogjes kijken me aan door het raam. Kopje schuin. Ik lig in een deuk. Onze 3 P’s komen op bezoek! Ze melden zich aan de deur omdat ze me zien zitten. En dat betekent dat ik tijd moet hebben om ze iets lekkers te geven. En dat komt dan weer door manlief. Hij verwent onze P’s tot op het bot. En dat weten ze. Iedere keer wanneer ze nu één van ons zien lopen komen ze aangesneld. Want dat betekent snoepies! Maar die vogel gaat niet op. Het kan niet de hele tijd feest zijn. Dat weten ze inmiddels ook wel maar ach, het kan natuurlijk geen kwaad om het te proberen.

Het gevolg is wel dat de ganzen zich nu een beetje misdeeld voelen. Dus zodra de eendjes nu op het raam pikken en keihard beginnen te snateren, hun kopjes daarbij heftig op en neer knikkend, komen de ganzen ook aangesneld. Eveneens met veel kabaal. Want, vinden ze, zij willen ook iets lekkers. Zij willen ook verwend worden. En dus krijgen de ganzen sinds deze week 2x per dag een extraatje in de vorm van een beetje gedroogd brood. ’s Morgens tijdens het voermoment en ’s avonds voordat ze terug moeten naar de wei.

En weer vraag ik me af wie nu wie heeft afgericht….. Ik lach in mezelf. Onze schrandere P’s….

104b
Piepsnoepjes! Mmmmm!

P.S. Mochten jullie afgelopen weken ‘lege’ berichten hebben ontvangen, excuses hiervoor. Ik ben volop bezig met het aanpassen van mijn site. En dat gaat af en toe mis. 😉

Advertentie

Een gedachte over “Pok! Pokpokpokpokpok!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.