afwezigheid·beestenboel·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenverzorging·dierenzorgen·geluk·genieten·Humor·kippen·kippenverzorging·klussen·natuur·ondeugend·ongedierte·vogels·voorjaar·weidevogels

Kippeneitjes

Al een aantal dagen vind ik maar één eitje in het kippenhok. Voor de zekerheid heb ik de ganzenhokken nog even geïnspecteerd omdat de kippen hier ook veel liggen, maar nee. Geen eitjes. Althans, geen kippeneitjes.

Zouden ze dan toch eindelijk aan de legpauze beginnen?

Vreemd eigenlijk. Tijdens het koudere weer, tijdens de vroege avonden, lange nachten en late ochtenden, zijn ze steeds door blijven leggen. Dus ik mag eigenlijk absoluut niet klagen. Zolang als ze maar gezond zijn en vrolijk rondrennen in de wei, is het ook wel goed wat mij betreft.

thumb_IMG_4864_1024Maar eergisteren deed manlief een aparte vondst.

Een tijd geleden heb ik een nieuwe hooibaal in het houthok gelegd om hier wat van over de ganzenhokken te verdelen. Doordat ik steeds minder eieren vond bij de kippen, heb ik hun hokken ook eens grondig schoongemaakt en van nieuw hooi voorzien. Wat nog enige stress opleverde bij de muizenfamilie die ik op deze manier stoorde. Aangezien de kippen er, bij alles wat ik doe, met hun neus bovenop staan, moesten de muisje nog goed kijken welke richting ze oprenden want de kippensnavels pikten al snel in het rond.

Terug naar de hooibaal.

Helemaal bovenop, een beetje uit het zicht, hebben de kippen de laatste dagen hun eitjes gelegd. Op één kip na dan. Er lagen er al acht in. Manlief zag het toen hij de houtbak ging vullen.

En daar blijven ze nu leggen. Ondanks mijn pogingen om ze weer in hun officiële leghok te lokken, gaan ze gewoon hun eigen gang.

Vanmorgen stond er zelfs een heuse kippenfile. Allemaal braaf in een rijtje aan het wachten tot ze hun eitje konden droppen.

Wat zou nou de reden hiervan zijn?

Ach ja, zolang ik maar weet waar ze eieren leggen…

 

thumb_IMG_4869_1024

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.