actielijst·afwezigheid·beestenboel·bezoek·bijpraten·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·ganzen·geluk·genieten·het weer·huisdieren·Humor·katten·mijmering·ontstressen·poetsen·poezen·tuinbezoekers·tuingans·vakantie·vakantie opvang·vakantiegevoel·zomer·zomerklaar·zomerse dag·zwembad·zwemmen

Vakantie

thumb_IMG_6532_1024En dan, eindelijk, is het zover!

We hebben vakantie! Drie heerlijke weken van niks doen in het vooruitzicht. En we boffen al meteen met het weer. We vallen midden in een hittegolf. Tjonge, wat vinden we dat erg.

We luiden de vakantie ’s avonds in met een heerlijk etentje en daarna volgen drie dagen met bezoek uit Luxemburg. Samen met nog wat vrienden vullen de dagen zich met lekker uit eten, bbq -en en luieren aan het zwembad.

Na deze drie dagen wordt voor even alles weer rustig in huis. De katten vinden dit prima. Zij hebben een hekel aan drukte en bezoek. Piep vindt het dan weer jammer. Zij leeft op bij bezoek. Weer nieuwe slachtoffers die ze aan hun tenen kan pikken. En Luca! Luca heeft de tijd van zijn leven. Continu is er iemand die met hem speelt, hem ballen blijft weggooien. Is de een het zat dan neemt de ander het over.

thumb_IMG_6656_1024Na een paar dagen van relatieve rust, volgt weer een druk weekend. Zaterdags de officiële tewaterlating van de Roelie II. Een ludieke actie naar aanleiding van de plotselinge schipbreuk van de Roelie I. We hebben het maar gewoon over het kapot gaan van een waterligbedje maar ja, je moet toch wat. En in ludieke acties zijn wij nu eenmaal heel goed met zijn allen. En dan volgt zondags nog het bezoek van een oude studievriendin met haar gezin uit Oldenzaal waar ik samen mee in Amsterdam heb gestudeerd. Wat was het gezellig. En ondanks de slechte vooruitzichten qua weer, viel het allemaal reuze mee. Op een paar druppels na bleef het droog en liet de zon zich zelfs zien. We hebben genoten van een dagje buiten aan het zwembad en afgesloten met afgehaalde griek. Een lange heerlijke dag waarop de jaren dat je elkaar niet hebt gezien, wegvallen alsof ze er niet tussen hebben gezeten. Mooi is dat hè… thumb_IMG_6691_1024En de kinderen! Luca en de kinderen, dat bleek een gouden combinatie. De dag erna was Luca nog moe, zoveel gerend en gespeeld had hij. En ofschoon de kinderen in eerste instantie een beetje aan Piep moesten wennen, ging dit ook al snel over. Tenslotte doet Piep niks, ze wil er alleen maar bij zijn. Zeker als de ligbedjes in het water liggen.

En zo zit ik vandaag dan toch ook weer eens alleen aan het bad achter. Er moet nodig even bij getikt worden. We hebben nog anderhalve week te gaan en ofschoon we wel een kleine planning hadden, is hier tot nu toe niks van terecht gekomen. Niet erg, zeker niet. Onze tijd is tot nu toe heerlijk bezet geweest met volop genieten. En dat hoort ook zo in een vakantie. Maar vandaag is dan toch een dag dat even de puntjes op de i gezet moeten worden. De was die ik tussendoor wel steeds heb aangezet, heb ik deels weggewerkt door het vouwwerk te doen vanmorgen. Morgen is er regen beloofd en dan ga ik wel strijken. Is dat ook weer weggewerkt. Gisteren heb ik voor het bezoek kwam de benedenverdieping gepoetst. Doe ik morgen de bovenverdieping. Kan het logeerbed weer klaargemaakt worden voor de volgende gasten en dan is deze week toch alles weer even netjes bijgewerkt. Het tuinhuisje doe ik iedere dag even, zeker de wc. Die wordt deze dagen nogal intensief gebruikt. En zo blijven we bezig. Manlief is aan het hobbyen met zijn tractor. Ik kan hem precies volgen via het geluid.

En dan zijn we tegen 16.00 uur weer zover dat we samen aan het bad kunnen gaan zitten niksen. Samen stil zijn, soms een opmerking makend, samen vertellen, samen een glaasje drinken en samen de restjes uit de koelkast opmaken.

Wat willen we nog meer?

Op zijn tijd genieten met anderen maar minstens zo belangrijk, op zijn tijd genieten van elkaar.

Fijne vakantie allemaal…

thumb_IMG_6289_1024

Advertentie

7 gedachten over “Vakantie

      1. Ja Ingrid , dat doe ik zeker . Heb ook aangegeven dat ik nog niet weet of ik iedere dag blogjes kan bezoeken maar tot nu toe gaat het me nog goed af 🙂 . Is ook ff wat afleiding voor me . Liefs ♥

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.