actielijst·beestenboel·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenopvang·dierenverzorging·dierenzorgen·geluk·genieten·groot onderhoud·het weer·huisdieren·Humor·katten·kippen·klussen·natuur·poetsen·poezen·seizoenen·to do·tuingans·winter·wintertijd

Tja

Het is 7 december en behalve dat het op pakjesavond inderdaad nat en winderig was, is daar nu iets meer van te merken.

Het is weer buitengewoon warm.

Vanmorgen heb ik dan toch, na getwijfeld te hebben hierover de afgelopen tijd in verband met het weer, het watervat in de wei maar weer gevuld. Niet helemaal in geval het onverwacht zou gaan vriezen, maar half vol. Zodat ik niet onnodig met emmers water van het huis uit naar de wei hoef te slepen. Beter voor mijn rug en het scheelt behoorlijk in tijd. En daarna heb ik, omdat ik nu toch eenmaal de slang had aangesloten, Piep haar poepzooi maar eens afgespoten. Ze ligt na haar ‘tuintijd’ steevast aan de poort te kijken of er iets in de tuin gebeurt en ’s avonds slaapt ze hier dan samen met Mop en Gijs. En ze poepen hier wat af met zijn drietjes. Dat is voor nu ook weer mooi opgeruimd.

thumb_IMG_4015_1024Afgelopen zaterdag heeft manlief, speciaal voor de weiganzen, rubberen tegels langs het hekwerk gelegd. Omdat zij hier slapen en hier dus met 7 ganzen zitten te poepen, was het een enorme bende. Dus de poep maar weggeschept, grond aangevuld met een zandlaagje en hierop de rubberen tegels gelegd. Mooi om te zien dat ze nu ook overdag op de tegels staan. Het is blijkbaar minder koud aan de voetjes met een rubberen laagje tussen hen en de grond. Piep heeft ook zo’n plaatsje maar dan met een houten vlondertje. Toen we zagen dat Mop Pieps plaatsje had ingepikt, hebben we Mop en Gijs ook vlondertjes neergelegd. Nu staan de dames ’s nachts op de vlondertjes en Gijs niet. Hij vindt er niks aan zo te zien. Een echte bikkel.
Nog eventjes doorbijten en dan worden de dagen weer langer. Daar kijk ik echt naar uit. De tijd buiten is nu zo beperkt. Ik heb het gevoel dat ik me de hele dag moet haasten om het alles en iedereen naar de zin te maken. Snorrie meldt zich eerder doordat het vroeger donker is. En hij wil niet alleen eten, hij wil ook uitgebreid geknuffeld worden. Dus daar kan ik me niet even snel van af maken. thumb_IMG_3694_1024Piep zit op haar reguliere tijd al vaker in het donker dus haar wil ik ook eerder aandacht geven. Vooral omdat ze hierna terug moet naar de wei. Haar tuintijd is aanmerkelijk ingeperkt door de korte dagen. En dan moet er nog op tijd gevoerd worden want anders eten de ganzen niet meer. Ook Piep niet. Verder gaan de kippen al heel vroeg op stok. En voor dit alles gedaan moet worden wil ik nog graag een grote ronde met Luca gemaakt hebben.

Dan hangt ook alles nog eens samen met het weer. Is het regenachtig weer dan is alles nog langer en nog vroeger donker en moet ik me hier ook weer naar richten. Pfff…

Ik heb mijn thuiswerkzaamheden hier al helemaal op aangepast. Wat betekent dat ik nu ondertussen bijna omgekeerde werktijden heb.

Ach ja, dat is dan weer de vrijheid van het thuiswerken zullen we maar zeggen…

 

Advertentie

2 gedachten over “Tja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.