buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·Humor·lente·meesjes·natuur·reeen·spechten·steenuilen·uitvliegen·vogels·wild

Goed nieuws

Om ons heen is het een gekwetter en getjielp van jewelste.

Het gaat goed met het vogelleven in onze tuin en de weien.

De meesjes zijn uitgevlogen en zijn nog een hele tijd in de buurt gebleven van het vetpotje. Dat moesten ze dan wel delen met de spechten maar dat ging mooi op toerbeurt.

Gisteren de wei ingelopen om te kijken of het spechtennest nog bezet was. Maar ook dat bleek verlaten. Wel blijven de jonge spechtjes nog in de buurt rondhangen. Jammer genoeg te snel en te schuw voor ze op de foto te kunnen zetten maar we hebben ze wel met het blote oog kunnen zien.

De steenuilenkast is leeg. Na een laatste inspectie van de nestkast, blijkt dat ze zijn uitgevlogen. Ze zullen nog een tijdje in de buurt blijven vertoeven en nog af en toe eens komen slapen maar over een tijdje trekken ze verder weg. In het najaar komen ze dan weer richting geboortegrond om hun eigen nestkast of een andere veilige plaats te zoeken en begint het hele proces weer van voren af aan. The circle of life. Mooi hè.

Gisteravond hebben we ze wel horen roepen. Ook dat is dan genieten.10453342_830900837005945_1721509235279163147_n

Van de 5 ganzeneieren die Jorn heeft meegekregen voor zijn tweede poging, is er vandaag eentje uitgekomen. Dus er woont vandaag een heel blij jongetje bij ons in de straat. Van de week maar even op kraamvisite gaan. (Hij zegt dat ik oma ben geworden 🙂 ).

En last but not least: doordat de weien gemaaid zijn is er voor de reëen niet zoveel te snacken langs de bosrand. En komen ze naar de weien dichter bij huis. En dan kan het zomaar voor komen dat je dit ‘s morgens ziet als je je deur uitstapt! Hoe goed kan een dag beginnen?!

 

thumb_IMG_8428_1024

Advertentie

3 gedachten over “Goed nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.